Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Washington snížil sérii s Bostonem na 2:1, Satoranský bodoval

New York - Tomáš Satoranský přispěl dvěma body k tomu, že basketbalisté Washingtonu snížili v druhém kole play-off NBA s Bostonem na 1:2 na zápasy. Před domácím publikem si Wizards s nejvýše nasazeným týmem Východní konference poradili díky skvělému startu 116:89. Satoranský ve čtvrtek odehrál 12 minut a vedle jednoho dvoubodového koše zaznamenal tři doskoky a dvě asistence. Loňští finalisté z Golden State porazili Utah 115:104 a vedou 2:0.

Utkání Boston - Washington
zdroj: ČTK/AP/Andrew Harnik

Wizards v utkání ani jednou neprohrávali. Základ k prvnímu čtvrtfinálovému vítězství položili v úvodní čtvrtině dvaadvacetibodovou sérií, díky které tento úsek hry ovládli v poměru 39:17. Dvouciferné vedení pak už nepustili. Kapitán John Wall dal 24 bodů, Otto Porter a náhradník Bojan Bogdanovič přidali po 19, zatímco lídra Celtics Isaiaha Thomase udržela domácí obrana na třinácti.

Utkání bylo značně vyhrocené, rozhodčí odpískali osm technických chyb a tři hráče vyloučili. "Ve vyřazovacích bojích se prostě takový basketbal hraje," prohlásil Thomas. "My nemáme rádi je a oni nás," dodal 175 centimetrů vysoký basketbalista. Boston v úvodních třech duelech inkasoval v prvních čtvrtinách celkem 119 bodů, což je nový rekord NBA. 

"Wizards měli celou sezonu skvělé začátky. A taky celý rok hráli velmi dobře doma," konstatoval trenér hostů Brad Stevens. Druhou domácí výhru v semifinále Západní konference vybojovali Golden State Warriors, kteří rovněž nepustili soupeře ani jednou do vedení. Nad Utahem doma zvítězili 115:104, přestože nejlepším střelcem zápasu byl hostující Gordon Hayward s 33 body.

Hlavními postavami byli totiž domácí Kevin Durant, který dosáhl na 25 bodů, 11 doskoků a sedm asistencí, a Draymond Green. Podkošový hráč Warriors trefil pět trojek a celkem dal 21 bodů, k tomu ještě připojil sedm doskoků, šest asistencí a čtyři zisky. Stephen Curry přidal 23 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články