Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Washington si poradil s Indianou, o jeho výhře rozhodli náhradníci

Basketbalisté Washingtonu v NBA porazili doma Indianu 107:89, zápas rozhodl výkon jejich náhradníků. Český reprezentant Tomáš Satoranský tentokrát odehrál jen 23 minut a připsal si tři body, dva doskoky a šest asistencí. Wizards se posunuli na deváté místo Východní konference, ale na příčky pro play-off stále ztrácejí dvě výhry.

Utkání Washington - Indiana
zdroj: USA Today Sports autor: Brad Mills

Hráči Washingtonu opět potvrdili, že doma jsou výrazně silnější než venku. Jen 24 hodin po prohře ve slabém Clevelandu dokázali předvést mnohem lepší výkon proti přednímu týmu konference a oplatit mu dvě prosincové venkovní porážky.

Wizards si už v první čtvrtině vypracovali dvouciferný náskok a ten si udržovali po zbytek zápasu. Na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny pak definitivně rozhodli šňůrou 11:0.

Starali se o to zejména náhradníci, kteří navázali na dobrý závěr utkání s Clevelandem. Celkem nastříleli 58 bodů, tedy více než základní sestava, v níž dal 25 bodů Bradley Beal.

Jeff Green z lavičky dal 23 bodů, Chasson Randle 13 a Jordan McRea, který dosud nastupoval převážně za rezervní tým v G-League, podruhé za sebou skončil v dvouciferných číslech.

"Lavička byla skvělá. Je dobře, že jsme po předchozí porážce hned tenhle zápas zvládli, ale měli jsme to takhle zvládnout i v Clevelandu. Bohužel máme hodně podobných výpadků. Příští zápas musíme hrát jako dnes," řekl Beal.

Wizards pomohla i nečekaná domácí porážka sedmého Miami 89:105 s Chicagem, které uspělo teprve podruhé z posledních 16 zápasů.

Bulls rozhodli až ve druhé půli, ve které dal Bobby Portis 22 ze svých 26 bodů. Wayne Selden přidal 20 bodů, což je jeho maximum v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Jokič pomohl Denveru k obratu proti oslabenému New Orleans

Hvězdou večera byl srbský pivot Nikola Jokič, který si připsal osmý triple double v sezoně za 20 bodů, 13 doskoků a 10 asistencí.

Pomohl tak Denveru upevnit si druhou příčku na Západě výhrou 105:99 nad New Orleans, které opět postrádalo čtyři hráče obvyklé základní sestavy.

Triple double zaznamenal podruhé v kariéře také Dennis Smith Jr. z Dallasu, který 13 body, 10 doskoky a 15 asistencemi nasměroval Mavericks k výhře 114:90 nad New Yorkem. Zastínil tak hvězdného nováčka Luku Dončiče, který měl 16 bodů.

Karl-Anthony Towns zařídil Minnesotě výhru nad Memphisem 99:97 po prodloužení, když v poslední vteřině nastavení trefil těžkou střelu z otočky poté, co si míč sám doskočil.

V zápase přitom kvůli problému s fauly odehrál jen 26 minut a dal 16 bodů. Nejlepším hráčem týmu byl s 19 body, sedmi doskoky a 12 asistencemi Jerryd Bayless. Mike Conley dal za Memphis 26 bodů.

Dařilo se také Damianu Lillardovi, který řídil výhru Portlandu 132:110 nad Utahem 36 body, osmi doskoky a 11 asistencemi. C. J. McCollum přispěl 30 body.

Výsledky středečních zápasů NBA:

Washington - Indiana 107:89 (za domácí Satoranský 3 body, 6 asistencí, 2 doskoky), Boston - Charlotte 126:94, Miami - Chicago 89:105, Minnesota - Memphis 99:97 po prodl., New Orleans - Denver 99:105, New York - Dallas 90:114, Sacramento - Atlanta 135:113, Portland - Utah 132:105.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články