Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Washington se veze na vítězné vlně, doma uspěl posedmnácté v řadě

Washington ‒ Basketbalisté Washingtonu Wizards pokračují ve vítězném tažení NBA, proti New Orleans Pelicans si připsali sedmou výhru v řadě. Doma navíc uspěli už posedmnácté za sebou, naposledy prohráli na začátku prosince. Český rozehrávač Tomáš Satoranský odehrál jedenáct minut a k výhře přispěl čtyřmi body, třemi asistencemi a blokem.

Radost basketbalistů Washingtonu
zdroj: USA Today Sports autor: Tommy Gilligan

Čarodějové se tentokrát trápili v útoku, protože se dlouho hledaly některé z opor. O to více týmu pomohli náhradníci v čele se Satoranským, který při svých dvou pasážích přinesl na hřiště pozitivní energii a Wizards s ním na hřišti přehráli soupeře o osm bodů. Byla to druhá nejlepší bilance z domácího týmu.

Především při prvním střídání byl v útoku hodně vidět. Při druhém na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny zase dobrou obranou pomohl zastavit obrat Pelikánů.

"Naši kluci z lavičky odvedli skvělou práci a potěšili mě. Byli efektivní. V minulém utkání se jim tolik nedařilo, ale dnes umožnili našim oporám si odpočinout, aby pak v závěru měly síly na to zápas rozhodnout," prohlásil trenér Scott Brooks.

"Výborně zahráli i Trey Burke a Kelly Oubre. Je to pro náš tým důležité. Vyhráváme spoustu duelů v řadě a celé to táhne první pětka, proto je dobré, když tomu druhá pětka dá něco jiného. Samozřejmě nemáme tolik minut jako ta první, ale využili jsme toho dobře. Hlavně v obraně jsme měli hodně energie," těšilo Satoranského.

V poslední čtvrtině Washington přehrál soupeře 25:8. Koncovku opět dirigoval John Wall, s 24 body a 13 asistencemi nejlepší hráč Wizards.

"Pokračujeme ve šňůře, dnes díky naší dobré obraně a na konci John Wall zase ukázal, jak je skvělým hráčem. Má v sobě ten drajv, co ho žene jako málokterého hráče. Podobné to mají Russell Westbrook a James Harden. V pohodě je ale celý tým," dodal Satoranský.

Sobotní zápas byl věnován polskému pivotovi Marcinovi Gortatovi, autorovi 12 bodů a 17 doskoků, a nesl se v duchu Polska. Na 5. března pak Wizards chystají i českou noc.

Dalším soupeřem Washingtonu budou obhájci titulu z Clevelandu. Ti zdolali New York 111:104, LeBron James nasbíral 32 bodů a jako nejmladší hráč v historii NBA dosáhl na metu 28 tisíc bodů.

Ve 32 letech a 36 dnech překonal Kobeho Bryanta, jemuž bylo o rok a čtvrt více. James má po sobotě dohromady 28 020 bodů, celkově mu mezi střelci patří osmá příčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Utah po obratu v závěru přehrál trápící se Charlotte

V souboji dvou týmů v naprosto odlišném rozpoložení rozjetý Utah proti Charlotte zpočátku svou formu nepotvrzoval. Když navíc trefila opora hostů Kemba Walker parádní trojku v závěru třetí čtvrtiny, nic nenasvědčovalo tomu, že i sedmý vzájemný zápas v řadě vyhrají domací.

Jazz ale i díky 33 bodům Gordona Haywarda utkání otočili. Výhru definitivně pojistil minutu před koncem Johnson. Utah se po výsledku 105:98 vyhoupl na čtvrté místo v Západní konferenci, Hornets prohráli pošesté v řadě a na Východě se propadli na poslední postupovou příčku do play-off.

Už desáté vítězství za sebou zaznamenalo Miami, které doma přehrálo Philadelphii 125:102. Pivot Hassan Whiteside se na tom podílel 30 body a 20 doskoky.

Výsledky sobotních zápasů NBA:

Atlanta - Orlando 113:86, Indiana - Detroit 105:84, Miami - Philadelphia 125:102, Minnesota - Memphis 99:107, New York - Cleveland 104:111, Phoenix - Milwaukee 112:137, Sacramento - Golden State 109:106 po prodl., San Antonio - Denver 121:97, Utah - Charlotte 105:98, Washington - New Orleans 105:91 (za domácí Satoranský 4 body, 3 asistence).

Zdroj
ČT sport, ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články