Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Washington s novým trenérem zvítězil, Veselý dal šest bodů

Washington - Basketbalisté Washingtonu přehráli ve středečním utkání NBA Charlotte 92:75 a už nejsou nejhorším týmem ligy. Nový washingtonský kouč Randy Wittman poslal Jana Veselého do hry jako prvního náhradníka. Ostravský rodák odehrál 19 minut, nasbíral šest bodů, šest doskoků a tři bloky, ale opět měl problémy s fauly, jichž mu rozhodčí odpískali pět.

Trenér Washingtonu Randy Wittman
zdroj: AP autor: Ann Heisenfelt

Washington proti oslabenému Charlotte předvedl nejlepší poločas v sezoně, když první půli vyhrál 48:28. V třetí části se Bobcats přiblížili na 13 bodů, ale víc jim Wizards nedovolili. Střelecky domácí tým táhl Nick Young s 20 body, Andray Blatche přidal 17 bodů a deset doskoků. Kousek od triple-double byl na straně Charlotte Tyrus Thomas, který k 13 bodům nasbíral devět doskoků a devět bloků. Wizards zvítězili potřetí z osmnácti utkání, Charlotte má také tři vítězství, ale o prohru více, a tak jsou právě Bobcats aktuálně nejhorším týmem ligy.

Utkání LA Lakers - LA Clippers
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Los Angeles Lakers po třech prohrách za sebou dokázali porazit městské rivaly Clippers 96:91. Lakers přitom ještě po třech čtvrtinách prohrávali, ale v poslední části Kobe Bryant nastřílel 12 ze svých 24 bodů, čímž pomohl Lakers k výhře. Pau Gasol přidal ve vítězném mužstvu 23 bodů a deset doskoků, Andrew Bynum se dostal na 19 bodů. Nejlepším střelcem utkání byl hostující Blake Griffin s 26 body. Do sestavy Clippers se po zranění vrátil Chris Paul, který však zůstal jen na čtyřech bodech.

Překvapením dne bylo vítězství New Jersey na palubovce Philadelphie, kde Nets vyhráli 97:90 po prodloužení. K výhře je dotáhl Deron Williams s 34 body a 11 asistencemi, Kris Humphries přidal 13 bodů a 19 doskoků. Šňůru sedmí vítězství Houstonu přerušilo Milwaukee, které porazilo Rockets na jejich půdě 105:99. Milwaukee zvítězilo v Houstonu poprvé od roku 1999.

Utkání Chicago - Indiana
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Poprvé v sezoně doma prohrálo Chicago, jež i s Derrickem Rosem v sestavě nestačilo na Indianu (90:95). V poslední minutě za stavu 90:92 se Rose v nájezdu rozhodl přihrát volnému Brianu Scalabrinovi, který však nepatří mezi vyhlášené střelce a trojku netrefil. Pacers doskočili míč a už si výhru pohlídali. "Svým spoluhráčům věřím. Myslím, že jsem se rozhodl správně," řekl Rose k přihrávce na obranného specialistu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články