Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Washington promarnil s Indianou dvacetibodový náskok

Washington - Basketbalisté Washingtonu promarnili dvacetibodový náskok a podlehli na domácí palubovce Indianě 83:85. Jan Veselý za 13 minut stihl nasbírat čtyři body a pět doskoků. Po šesti výhrách skončila v NBA série Milwaukee, které podlehlo Bostonu 91:100. Utah porazil ve vyrovnaném utkání Sacramento.

Hráči Washingtonu skončili opět na lopatkách
zdroj: ČTK/AP autor: Evan Vucci)

Den po vítězství v New Jersey nastoupil Washington doma proti favorizované Indianě. Ale byli to překvapivě Wizards, kteří byli v první půli byli lepším týmem. Inidiana tam měla v poločase na svém kontě pouhých 31 bodů. Ani dvacetibodové vedení však Washingtonu na druhou výhru ve dvou dnech nestačilo.

Indiana začala postupně náskok soupeře stahovat a minutu před koncem se trojkou Paula George dostala poprvé do vedení. V samotném závěru mohl vyrovnat John Wall, jenže míč do koše protlačil až po závěrečném hvizdu, takže nemohl platit. Nejlepším střelcem Wizards byl Jordan Crawford, který však 18 ze svých 21 bodů nastřílel v prvním poločase. John Wall a Chris Singelton přidali po 16 bodech. Indianu vedl za vítězstvím s 19 body Roy Hibbert.

Boston porazil Milwaukee díky neobvyklému strategickému tahu v poločase. Celtics do půle inkasovali 58 bodů, od třetí čtvrtiny však začali basketbalisté Bostonu bránit jiné hráče než v prvním poločase. Taktická změna zafungovala, soupeř v druhé půli nastřílel pouze 33 bodů.

Rajon Rondo skóruje proti Milwaukee
zdroj: ČTK/AP autor: Jeffrey Phelps

"Prohodili jsme si celou obranu, což nikdy, doslova nikdy, neděláme. Oni nás v první půli ničili, a tak prohození obrany nemohlo už nic zhoršit," řekl k taktickému tahu trenér Bostonu Doc Rivers.

V urputné bitvě Utah porazil Sacramento 103:102. Jen za posledních třicet vteřin se týmy čtyřikrát vystřídaly ve vedení. Vítězný koš vstřelil Al Jefferson devět desetin vteřiny před koncem a s 26 body byl i nejlepším střelcem zápasu. Domácí vedl s 25 body náhradník Tyreke Evans. Marcus Thorton nastřílel 16 bodů a v poslední minutě dvakrát poslal Sacramento do vedení, v závěru ale z těžké pozice netrefil koš. Utah zvítězil popáté v řadě.

Chrisu Paulovi zhořkl návrat na palubovku svého bývalého týmu. Jeho Los Angeles Clippers totiž prohráli v New Orleans 90:97. Paul zaznamenal 16 bodů a devět asistencí, ale trefil pouze pět ze 14 střel z pole. Clippers se trápili především v poslední čtvrtině, v níž nastříleli pouhých 11 bodů. Lídrem Hornets byl bývalý hráč Clippers Chris Kaman, který se dostal na 20 bodů a deset doskoků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články