Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Washington přímý souboj o druhé místo s Bostonem nezvládl, Satoranskému se nedařilo

New York – Měli možnost přiblížit se lepší pozici pro play-off, basketbalisté Washingtonu však přímý souboj soupeřů bojujících o druhé místo ve Východní konferenci nezvládli. Na palubovce Bostonu prohráli 102:110. Domácí rozehrávač Isaiah Thomas pomohl Celtics k 45. výhře v ročníku 25 body. Tomáš Satoranský odehrál za Wizzards sedm minut, během kterých svou jedinou střelu z pole minul, stejně jako oba trestné hody. Do statistik si zapsal pouze zisk.

Bostonský Isaiah Thomas (vlevo) bojuje o míč s Johnem Wallem z Washingtonu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Bob DeChiara

Boston prohrával pouze v úvodu, ve druhém poločase si vypracoval až dvacetibodové vedení a díky vítězství má druhé místo za Clevelandem pod kontrolou. Třetí Wizards ztrácejí tři týdny před koncem základní části na Celtics 2,5 zápasu.

"Věděli jsme, o co v zápase půjde a co nás čeká," řekl po svém vítězném návratu Thomas. "S nimi je to vždycky vyhecované, nikdy nechybí silácké řeči a podobné věci, které mají nahlodat vaši psychiku. Jsme basketbalisté a tohle špičkování, tuhle zábavu milujeme. Zvládli jsme to a odvedli jsme dobrou práci."

Je nám líto, video expirovalo.
Washingtonu se prohrou v Bostonu vzdálilo 2. místo v konferenci

Washington táhly tradiční opory. Bradley Beal nastřílel 19 bodů a kapitán John Wall měl 16 bodů a k tomu devět asistencí.

"Byl to stejný zápas jako ten poslední. Opět padlo několik technických, ale jinak to byla férová a celkem čistá hra," uvedl Wall. "Byl to boj o lepší pozici pro play-off. Věděli jsme, že to bude náročné, nic jsme si nedarovali, ale zároveň nikdo neudělal nic za hranou."

Vedoucí tým soutěže Golden State celkem jasně ovládl zápas v Oklahomě, kde zvítězil 111:95. Klay Thompson nastřílel 34 bodů, Stephen Curry 23 a oba dohromady proměnili 14 tříbodových střel.

Na druhé straně byl nejlepším střelcem se 17 body Victor Oladipo. Russell Westbrook nasbíral 15 bodů, osm doskoků a sedm asistencí, úspěšnost střelby z pole měl ale jen 25 procent.

Třetí tým Západní konference Houston zachránil v Denveru úspěšnou střelou až těsně před koncem James Harden, který k vítězství Rockets 125:124 přispěl 39 body a 11 asistencemi. Blake Griffin dal 30 bodů a dovedl Los Angeles Clippers k výhře nad New York Knicks 114:105.

Výsledky NBA:

Boston - Washington 110:102 (za hosty Satoranský odehrál 7 minut), Charlotte - Atlanta 105:90, Houston - Denver 125:124, Indiana - Utah 107:100, LA Clippers - New York 114:105, Oklahoma City - Golden State 95:111, Orlando - Philadelphia 112:109 po prodl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články