Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Washington oplatil San Antoniu porážku, k play-off mu zbývá poslední krok

Basketbalisté Washingtonu porazili v NBA San Antonio 116:106 a zůstávají na šesté příčce Východní konference. Tomáš Satoranský k výhře přispěl sedmi body, osmi doskoky a čtyřmi asistencemi. Wizards si připsali 41. výhru v sezoně a k postupu do play-off jim stačí vyhrát následující utkání na palubovce devátého Detroitu.

Utkání Washington - San Antonio
zdroj: USA Today Sports autor: Brad Mills

Oba týmy se poprvé v sezoně utkaly až minulou středu, kdy se z vítězství na svém hřišti radovali Spurs. V úterý na palubovce Washingtonu hráči San Antonia lépe začali a v úvodu druhé části vedli ještě o osm bodů.

V poločase však už měli navrch domácí v poměru 59:45. Náskok Wizards dál narůstal a hosté se zmohli jen na kosmetické snížení v poslední čtvrtině.

Na straně Washingtonu se našlo hned sedm dvouciferných střelců, a tak svěřenci Scotta Brookse přežili i mdlý střelecký výkon Bradleyho Beala. Hlavní střelec týmu si připsal pouze osm pokusů, z nichž zaznamenal sedm bodů.

Základ k výhře položil Markieff Morris, jenž proměnil všech sedm střel a nasbíral 15 bodů. Nebývale se dařilo náhradníkům, kteří dali dohromady 61 bodů.

Nejlepším střelcem hostů byl LaMarcus Aldridge, který dal 13 bodů, ale zápas pro něj skončil už v prvním poločase kvůli zranění kolena.

Wizards se v pořadí Východní konference musejí ohlížet za sebe, protože na ně dotírá sedmé Miami. Floridský celek si poradil se třetím Clevelandem 98:79, když k výhře zavelel Kelly Olynyk 19 body. Cavaliers nestačilo 18 bodů a sedm asistencí LeBrona Jamese.

Těsně za Clevelandem jsou v tabulce Philadelphia a Indiana, která porazila oslabené Golden State Warriors 92:81. Obhájci titulu přitom vedli v prvním poločase až o 15 bodů, Pacers však manko smazali a v poslední části udrželi soupeře na pouhých jedenácti bodech.

Podesáté v řadě zvítězil nejlepší tým sezony Houston. Texaský celek přehrál Chicago 118:86 i bez odpočívajícího Jamese Hardena. Hlavním střelcem Rockets byl Eric Gordon s 31 body.

Výsledky úterních zápasů NBA:

Golden State - Indiana 81:92, Houston - Chicago 118:86, LA Clippers - Milwaukee 105:98, Miami - Cleveland 98:79, New Orleans - Portland 103:107, Sacramento - Dallas 97:103, Toronto - Denver 114:110, Washington - San Antonio 116:106 (za domácí Satoranský 7 bodů, 8 doskoků a 4 asistence).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články