Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Washington opět prohrál, Miami a Oklahoma jsou stoprocentní

New York – Basketbalisté Washingtonu bez nemocného Jana Veselého prohráli i druhé utkání sezony, když podlehli Atlantě 83:101. Stoprocentní bilanci po třech zápasech drží Oklahoma a favorizované Miami, které se však na středeční výhru hodně nadřelo. Triumf 96:95 na hřišti Charlotte zařídil až tři vteřiny před koncem Dwyane Wade.

Utkání Oklahoma - Orlando
zdroj: AP autor: Alonzo Adams

Washington nezvládl už první čtvrtinu, kterou prohrál o devět bodů, a jeho ztráta se nadále zvětšovala. Stejně jako v prvním duelu s New Jersey měl problémy s doskokem a Atlanta si připsala o 13 takto získaných míčů více. Nejlepším střelcem Wizards byl Nick Young s 21 body, o bod méně dal John Wall. Kapitán Andrey Blatche, který po prvním utkání kritizoval taktiku týmu, zaznamenal jen čtyři body a čtyři doskoky a trefil jen dvě z 13 střel.

Trenér Washingtonu Flip Saunders žehral především na obrannou hru základní pětky, která prohrála svůj souboj s protihráči o 20 bodů. Naopak náhradníci hráli s Atlantou vyrovnaně. "Hráči z lavičky si v obraně odvedli stejnou práci jako v útoku. Naopak nechápu, co předváděla základní pětka, která zakončila zápas v dvacetibodovém minusu," kroutil hlavou Saunders.

Miami vstoupilo do duelu s Charlotte hodně vlažně a první čtvrtku prohrálo 20:32. Ještě v poločase prohrávalo o 15 bodů, ale do druhé půle nastoupilo zcela jiné mužstvo. Především se začalo dařit hvězdné trojce LeBron James (35 bodů, z toho 20 ve druhé půli), Chris Bosh (25 bodů, z toho 15 ve druhé půli) a Wade, který byl limitován lehčím zraněním (10 bodů). Jako by se však šetřil na koncovku. Charlotte se totiž 12 vteřin před koncem dostalo po trojce do vedení o bod, ale Wade nájezdem zakončeným střelou o desku rozhodl.

"LeBron mě překvapil, myslel jsem, že poslední akci zakončí on. Mně se dnes moc nedařilo, ale nakonec jsem si zasloužil svůj šek," komentoval rozhodující koš Wade. James se zásluhou 35 bodů dostal do čela tabulky střelců před Kevina Duranta z Oklahomy. Ten nicméně i ve třetím utkání sezony pokořil hranici třiceti nastřílených bodů, což se v předchozích dvou sezonách nikomu nepovedlo.

Na výhře 98:95 nad Memphisem se podílel 32 body včetně šesti ze závěrečných osmi bodů svého týmu. Naopak se nedařilo druhé hvězdě týmu Russellu Westbrookovi, který minul všech 13 střel a duel zakončil se čtyřmi body z trestných hodů. Boston má oproti Miami a Oklahomě překvapivě opačnou bilanci a prohrál i třetí duel sezony, tentokrát 78:97 v New Orleans. První prohru si připsali posílení Los Angeles Clippers, kteří nestačili na zkušené San Antonio (90:115). O výsledku rozhodla třetí čtvrtina, kterou Clippers nezvládli v obraně a prohráli ji 17:38. Příliš se nedařilo především klíčové posile Chrisi Paulovi, který si připsal pouze 10 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články