Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Washington měl Cleveland na lopatě, ve čtvrté čtvrtině však náskok promrhal

Sedmnáctibodové vedení ve čtvrté čtvrtině zápasu v Clevelandu nestačilo basketbalistům Washingtonu k vítězství. Cavaliers totiž i s uzdraveným koučem Tyronnem Luem otočili skóre a vyhráli 119:115. Hlavní hvězdou byl LeBron James: autor 33 bodů, 9 doskoků a 14 asistencí. Tomáš Satoranský odehrál v dresu Wizards 15 minut, trefil svou jedinou střelu za tři body a zaznamenal pět bodů, dva doskoky, čtyři asistence a blok.

Utkání Cleveland - Washington
zdroj: USA TODAY Sports autor: Ken Blaze

Po trojce Bradleyho Beala, na kterou nahrál odchovanec USK Praha, měli hosté necelých osm minut před koncem k dispozici vedení 104:87. Poté si ovšem vzal hlavní slovo James, jenž v následujícím úseku dal 13 bodů, dirigoval hru a vybízel ke skórování i spoluhráče.

Ještě tři minuty před koncem drželi Wizards dvouciferný náskok, nicméně pak předvedli Cavaliers sérii 10:0. Do vedení šli po trestných hodech po faulu Johna Walla, který pak svůj pokus nedal a v poslední akci ztratil míč. I tak byl nejlepším střelcem svého týmu, když dal 28 bodů a čtrnáctkrát asistoval. Beal přidal 19 bodů, Otto Porter 18.

"Když jsem na hřišti, každou akci se snažím hrát tak, aby z ní byly body. Nezáleží, jaký je aktuální stav. Takhle to mám vnitřně nastavené," řekl třiatřicetiletý James, jehož tým vyhrál deset z posledních jedenácti utkání.

"Říkal jsem to už před rozskokem, teď to zopakuji a nedivil bych se, kdybych to samé říkal i za pět let. Je to (James, pozn. autora) nejlepší hráč v lize a dokazuje to každý večer v NBA. Takový se objeví jen jednou za čas," uvedl kouč Washingtonu Scott Brooks.

Je nám líto, video expirovalo.
Indiana přestřílela Golden State, zářil Chorvat Bogdanovič

Cleveland zůstává po pátém triumfu v řadě v tabulce Východní konference třetí. Washington je dál sedmý, protože osmé Milwaukee doma nezvládlo koncovku a podlehlo Brooklynu 111:119. Pátou příčku si pojistila Indiana, neboť zvítězila nad obhájcem titulu Golden State 126:106. Chorvat Bojan Bogdanovič minul jen dvě střely z pole, proměnil šest tříbodových pokusů a nasbíral 28 bodů.

Pozici nejlepšího týmu v NBA potvrdil Houston, jenž v souboji s třetím týmem Západu Portlandem sice celou dobu vedl, ale vítězství 96:94 si zajistil až 0,8 sekundy před čtvrtou sirénou, kdy se trefil rozehrávač Chris Paul. Čtvrtý Utah si doma došel v poklidu pro výhru 117:95 nad Los Angeles Clippers, kteří na postup do vyřazovacích bojů ztrácejí z desáté příčky dvě vítězství.

NBA:

Cleveland - Washington 119:115 (za hosty Satoranský 5 bodů, 2 doskoky, 4 asistence), Denver - Minnesota 100:96, Houston - Portland 96:94, Indiana - Golden State 126:106, Milwaukee - Brooklyn 111:119, Utah - LA Clippers 117:95.

Zdroj
ČTK, YouTube, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články