Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Washington i podeváté prohrál, Veselý dal pět bodů

Washington - Basketbalisté Washingtonu prohráli i devátý zápas v novém ročníku NBA. V pondělí doma nestačili na Indianu a podlehli jí 89:96. Jan Veselý nastoupil v základní sestavě poražených Wizards, odehrál 22 minut a zaznamenal pět bodů.

Utkání Washington - Indiana
zdroj: AP autor: Alex Brandon

Washington prospal první čtvrtinu, kterou prohrál 13:28, a více než čtrnáct tisíc fanoušků v hledišti dávalo hráčům hlasitě najevo svou nevoli. Indiana po zbytek zápasu vedla, ale v poslední části se Wizards dokázali přiblížit až na 85:86. Poté však zaúřadoval třemi koši za sebou David West, jenž dovedl Pacers k výhře 30 body. Roy Hibbert přidal 20 bodů a 12 doskoků.

Základní pětce Wizards se utkání nepovedlo. Okafor, Ariza, Veselý, Price a Crawford dohromady trefili pouze osm z 37 střel z pole. Nejlepším střelcem domácích tak byl nováček Bradley Beal s 18 body. Veselý k pěti bodům přidal dva doskoky a jednu asistenci. Loni Washington vstoupil do sezony osmi porážkami za sebou, což byl nejhorší start v klubové historii, letos jich bez chybějících opor Walla a Neného nasbíral už devět.

Marc Gasol v dresu Memphisu
zdroj: AP autor: Danny Johnston

Hráčům Denveru se podařilo ukončit osmizápasovou vítěznou šňůru Memphisu, v soupeřově hale zvítězili 97:92. Domácí Grizzlies přitom dvě minuty a 13 vteřin před koncem vedli po koši Zacha Randolpha 92:88, jenže Nuggets vyhráli koncovku 9:0 a dočkali se vítězství po předchozích třech nezdarech.

Denver vedl za vítězstvím Danilo Gallinari s 26 body, na doskoku Nuggets kralovali poměrem 47:33. "Muselo to přijít. Tentokrát jsme si to zasloužili. Už v minulém zápase jsme nehráli tak dobře, ale tehdy proti nám nestál tak dobrý soupeř. Když si zahráváte s ohněm, tak se občas spálíte," okomentoval druhou prohru svého týmu v sezoně pivot Memphisu Marc Gasol. 

Stephen Curry z Golden State
zdroj: AP autor: Tony Gutierrez

Golden State zvítězil v Dallasu 105:101 po prodloužení. Dallas měl šanci rozhodnout utkání na konci čtvrté části, ale Vince Carter se do koše netrefil. V prodloužení mohl pro změnu vyrovnat 18 vteřin před koncem Shawn Marion, ale ani jeho pokus nebyl úspěšný. Hrdinou zápasu byl hostující Stephen Curry, který nasbíral 31 bodů a devět asistencí, David Lee se blýskl 19 doskoky.

Osmé vítězství z deseti utkání si připsali Los Angeles Clippers, kteří zvítězili v San Antoniu 92:87. Spurs prohráli potřetí v sezoně a navíc přišli o Stephena Jacksona, který si zlomil malíček. Clippers k výhře dovedl Chris Paul s 18 body a devíti asistencemi.

Výsledky pondělních zápasů NBA:

Atlanta - Orlando 81:72, Charlotte - Milwaukee 102:98, Dallas - Golden State 101:105, Memphis - Denver 92:97, San Antonio - LA Clippers 87:92, Utah - Houston 102:91, Washington - Indiana 89:96 (za domácí Veselý 5 bodů, 2 doskoky a 1 asistence).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články