Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Washington i Boston mají mečbol, vedou 3:2 na zápasy

New York – Vyrovnaná série čtvrtfinále Východní konference mezi Washingtonem a Atlantou stále trvá. I když získali důležité třetí vítězství, které je dostalo jen krůček od postupu, vyhráli Wizards v pátém zápase série jen těsně 103:99. Satoranský se v utkání objevil jen na pár vteřin. Poměrem 3:2 na zápasy vede v sérii s Chicagem Bulls i Boston, který rovněž doma zvítězil 108:97.

Utkání Washington - Atlanta
zdroj: Reuters autor: Geoff Burke

V sérii Washingtonu s Atlantou stále platí, že se z výhry pokaždé raduje domácí tým. Hawks ve středu ve Washingtonu v první půli vedli o sedm bodů, ale od 19. minuty domácí Wizards už neprohrávali.

Minutu a deset sekund před koncem hostující Dennis Schröder trojkou snížil na 99:101, za domácí odpověděl dvoubodovou střelou John Wall a žádné další body už nepadly. "Rozhodly maličkosti. Měli jsme to ve vlastních rukou, příště musíme lépe zvládnout kritické chvíle," řekl Schröder.

Wall řídil hru Washingtonu s 20 body, 14 asistencemi a šesti doskoky. Nejlepším střelcem Wizards byl s 27 body Bradley Beal, který však proměnil jen jeden z devíti trojkových pokusů. Sedmnáct bodů přidal Otto Porter a náhradník Bojan Bogdanovič se dostal na 14 bodů. Tomáš Satoranský se na hřiště dostal pouze na posledních pět sekund první půle. Atlantě nestačilo 29 bodů a 11 asistencí Schrödera, jenž poprvé v kariéře proměnil pět trojek. Paul Millsap nasbíral 21 bodů a 11 doskoků.

Domácí trenér Scott Brooks si pochvaloval hlavně obranu svého týmu. "Dlouho jsme studovali video a poctivě a napřímo si vytkli chyby. Myslím, že jsme si z toho něco vzali," řekl.

Boston v sérii s Chicagem až v pátém zápase jako první dokázal vyhrát doma. Celtics o tom rozhodli až v poslední čtvrtině, kterou ovládli 29:16. Isaiah Thomas trefil jedinou trojku z deseti pokusů, ale s 24 body byl nejlepším střelcem Bostonu společně s Averym Bradleym. Zkušený Al Horford nasbíral 21 bodů, devět asistencí a sedm doskoků.

Bulls vedl Dwyane Wade s 26 body, 11 doskoky a 8 asistencemi. Jimmy Butler proměnil jen šest z 15 pokusů z pole a zůstal na 14 bodech. Ke stejnému počtu bodů naopak Robinu Lopezovi stačilo sedm střel. Hosté předvedli šestnáct ztrát, zatímco domácí si jich připsali pouze šest. 

"Snažil jsem se, aby Jimmy Buttler nechodil na trestné hody. To byl můj cíl a mám pocit, že jsem ho splnil," pochvaloval si vlastní práci v obraně Bradley. "O Bradleym se ví, že je dobrý obránce. Ale dnes nám uškodilo i jeho 24 bodů," konstatoval Wade, jehož tým se také dopustil 16 ztrát, zatímco domácí si jich připsali pouze šest. Satoranský a spol. i Boston mohou série ukončit v noci na sobotu SELČ.

Výsledky čtvrtfinále Východní konference play-off NBA

Boston - Chicago 108:97, stav série 3:2; Washington - Atlanta 103:99, stav série 3:2. 

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články