Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Warriors zničili Cleveland o 33 bodů, ve finále vedou 2:0

Oakland (USA) - Basketbalisté Golden State porazili ve druhém finále Cleveland o 33 bodů 110:77, v domácí hale získali i druhý bod a dvě výhry je dělí od obhajoby titulu. Warriors v obou finálových duelech přehráli soupeře dohromady o 48 bodů, žádné finále v historii NBA nezačalo větším rozdílem. (VIDEO-SESTŘIH)

Stephen Curry
zdroj: ČTK/AP

"Rozhodně mě takový rozdíl dnes překvapil," přiznal kouč Golden State Steve Kerr. "Ale stává se to, někdy vám prostě koše padají, jindy ne. Až budeme v Clevelandu, všechno se změní. To dobře víme," dodal. Třetí zápas budou Cavaliers hostit v noci na středu.

Výhra o třiatřicet bodů je nejvyšší pro Warriors v jejich finálových zápasech. Nedělní úspěch podpořil Draymond Green 28 body včetně pěti trojek. "V úvodu zápasu jsem přešel volnou střelu a Luke Walton (asistent trenéra) mi pak řekl, že jestli budu váhat, tak se dostaneme do problémů. Takže jsem pak už pozice nepřecházel," řekl Green.

Ještě na začátku druhé čtvrtiny basketbalisté Clevelandu vedli o šest bodů a nic nenasvědčovalo tomu, že by měli utrpět debakl. Jenže domácí zabrali a už v poločase měli osmibodový náskok.

Ve třetí části se dostal do problémů s fauly Stephen Curry a šel si proto sednout na lavičku. I bez své největší hvězdy Warriors ovládli zbývající úsek 25:15 a před poslední dvanáctiminutovkou vedli už o 20 bodů. Náskok domácích dál narůstal, a tak utkání dohrávali náhradníci na obou stranách.

Curry si zapsal 18 bodů, Klay Thompson o jeden méně. Pivot Andrew Bogut stihl během patnácti minut na hřišti pět bloků. Za Cleveland nasbíral LeBron James 19 bodů, devět asistencí, osm doskoků, ale také sedm ztrát. "Naložili nám. V žádné fázi jsme nedokázali být v ničem lepší," konstatoval James.

Vůbec se nedařilo dalším hvězdám hostů  Kyrie Irving proměnil jen pět ze 14 střel a zůstal na deseti bodech. Kevin Love za dvacet minut stihl jen pět bodů a navíc po nechtěném úderu do hlavy od Harrisona Barnese odstoupil s příznaky na otřes mozku.

Finále play-off NBA - 2. zápas:

Golden State - Cleveland 110:77 (19:21, 52:44, 82:62)

Nejvíce bodů: Green 28, Curry 18, K. Thompson 17, Barbosa 10 - James 19, Jefferson 12, Irving 10. Fauly: 20:19. Trestné hody: 10/7 - 24/16. Trojky: 15:5. Doskoky: 46:34. Diváci: 19 596. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články