Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Warriors potvrdili roli favorita proti Detroitu, Minnesota zvládla drama v Madison Square Garden

Basketbalisté Golden State si snadno poradili s Detroitem a na vlastní palubovce zdolali druhý nejslabší tým soutěže 102:86. V zápase vedli až o 34 bodů, dosud nejlepší utkání po návratu po zranění odehrál střelec Klay Thompson, jenž zaznamenal 21 bodů včetně tří trojek a přidal čtyři asistence. Druhý úterní zápas byl mnohem dramatičtější, o výhře Minnesoty v New Yorku 112:110 rozhodl Karl-Anthony Towns.

Utkání Golden State - Detroit
zdroj: USA Today Sports autor: D. Ross Cameron

Warriors potvrdili pozici druhého nejlepšího týmu ligy. Proti Pistons si mohli i dovolit šetřit opory, nikdo proto neodehrál více než 28 minut.

Vedle Thompsona stihl 19 bodů Andrew Wiggins a 18 bodů Stephen Curry, Jonathan Kuminga přidal za 25 minut double double za 12 bodů a 10 doskoků. Nejlepším střelcem soupeře byl třicetiletý náhradník Rodney McGruder s 22 body.

V newyorské Madison Square Garden necelou půlminutu před koncem Towns poslal hosty do vedení 110:109 košem z nájezdu, při kterém ho navíc fauloval Julius Randle, a z trestného hodu přidal ještě bod.

Na druhé straně Randle v nájezdu přihrál míč na trojku, kterou Alec Burks proměnil, jeho koš ale neplatil, protože lídr Knicks byl dříve faulován.

Oba týmy poté trefily jen jednu šestku ze dvou a Knicks ještě měli na ruce sekundu před koncem potenciálně vítěznou trojku. Burks ale tentokrát minul.

"Tátovi jsem před utkáním řekl, že v Madison Square Garden by měl každý zažít svůj moment. Cítil jsem, že byla řada na mně," řekl Towns, s 20 body a pěti doskoky jeden z lídrů hostů. Nejlepším střelcem byl autor 21 bodů Anthony Edwards.

Domácí celek táhl s 27 body včetně pěti trojek Evan Fournier, Randle zaznamenal 21 bodů a devět doskoků.

Knicks ve Východní konferenci zaostávají o jednu výhru za desátým Bostonem. Timberwolves se dostali na vyrovnanou bilanci 22-22 a v Západní konferenci drží sedmé místo.

Výsledky úterních zápasů NBA:

Golden State - Detroit 102:86, New York - Minnesota 110:112.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články