Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Warriors porazili San Antonio a vyhráli základní část NBA

New York - Basketbalisté Golden State si vítězstvím v šlágru nad San Antoniem 112:101 definitivně zajistili prvenství v základní části NBA. Warriors jako druhý tým v historii dosáhli v dlouhodobé fázi sezony na 70 výher a stále jsou ve hře o rekord Chicaga, které v ročníku 1995/96 vybojovalo 72 vítězství. Svěřenci Stevea Kerra sehrají ještě tři utkání, dvě s Memphisem a další se San Antoniem.

Stephen Curry
zdroj: AP autor: Marcio Jose Sanchez

Svěřenci Stevea Kerra sehrají ještě tři utkání, dvě s Memphisem a další se San Antoniem. Kerr, který byl před dvaceti lety v dresu Bulls jedním ze strůjců rekordní sezony, přiznal, že ho trochu znepokojuje dilema mezi honbou za rekordem a odpočinkem před play-off. Jeho hráči ale mají jasno. "Většina kluků v šatně říká: 'Dáme do toho všechno, jdeme na to'," prohlásil za tým křídelní hráč Draymond Green.

Poprvé v historii se v základní části utkaly dva celky, které dohromady nasbíraly 134 vítězství. Spurs nastoupili se všemi oporami, přesto na hřišti Warriors většinu zápasu prohrávali a přišli i o teoretickou možnost vyhrát základní část. Domácí k jubilejní výhře dovedl Stephen Curry, jenž nasbíral 27 bodů a 9 asistencí. Harrison Barnes přidal 21 bodů. Nejlepším střelcem San Antonia byl Kawhi Leonard s 23 body.

Slavící Stephen Curry z Golden State
zdroj: ČTK/AP autor: Ben Margot

"Proti těmhle hochům nelze dělat chyby. To je nejlepší tým planety. Jak ztratíte v obraně koncentraci, začnete neuváženě střílet nebo hrajete staticky a rychle jim odevzdáváte míč, máte problém," řekl trenér San Antonia Gregg Popovich. Také Kerr se na oplátku vyjádřil pochvalně o Spurs. "Až 70. výhra nám zajistila vítězství v základní části. To hovoří o týmu soupeře za vše," řekl. (VIDEO UTKÁNÍ)

Houston nečekaně prohrál na vlastním hřišti s předposledním týmem Západní konference a v předchozích sedmi zápasech pokaždé neúspěšným Phoenixem 115:124 a opět se snížila jeho šance na postup do play-off. Rockets ztrácejí na devátém místě Západní konference na osmý Utah jedno vítězství, Jazz mají navíc zápas k dobru.

"Je to frustrující. Přesně to shrnuje naši sezonu," řekl James Harden, jenž vedl Houston s 30 body. Za Phoenix nastřílel 26 bodů Mirza Teletovič. (VIDEO UTKÁNÍ)

Houston prohrál potřetí z posledních čtyř zápasů a úplně stejně špatnou bilanci má ve finiši Chicago, které si po porážce na hřišti Miami 98:106 už takřka jistě play-off nezahraje. Na osmý Detroit ve Východní konferenci ztrácejí Bulls tři výhry a tolik zápasů jim také zbývá i sehrát. Bulls nestačilo 25 bodů Jimmyho Butlera, Heat měli sedm dvouciferných střelců a vyšla jim hlavně druhá půle, v níž nastříleli 66 bodů. (VIDEO UTKÁNÍ)

Výsledky NBA:

Atlanta - Toronto 95:87, Golden State - San Antonio 112:101, Houston - Phoenix 115:124, Miami - Chicago 106:98, Sacramento - Minnesota 97:105.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články