Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Walker při emotivním návratu do Charlotte pomohl k výhře Bostonu

Emotivní večer při návratu do Charlotte, kde strávil předchozích osm sezon v NBA, prožil rozehrávač Kemba Walker. Po nervózním začátku nakonec čtrnácti body a šesti asistencemi pomohl k vítězství Bostonu 108:87. Hornets přivítali devětadvacetiletého nejlepšího střelce klubové historie vzpomínkovým videem a fanoušci mu věnovali při nástupu několik minut trvající aplaus. Vřelé přijetí v hale Spectrum Center dohnalo Walkera k slzám.

Utkání Charlotte - Boston
zdroj: ČTK/AP

"Byl to opravdu jedinečný zážitek. Být tady zpátky, vidět, kolika lidem jsem chyběl. Video od klubu tomu všemu nasadilo korunu. Snažil jsem se všechny emoce udržet v sobě, ale nešlo to," prozradil rodák z New Yorku.

V zápase pak nicméně bojoval s nervozitou a minul prvních šest střel, koš ze hry si připsal až ve třetí čtvrtině. Celtics táhl Jayson Tatum s 23 body, Boston po úvodní porážce ve Filadelfii uspěl pošesté v řadě a ujal se vedení ve Východní konferenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Walker se vrátil do Charlotte jako soupeř a s Bostonem slavil

Strůjcem vítězství byl s 27 body a 13 doskoky Kawhi Leonard. Nejužitečnější hráč poslední finálové série se na palubovku vrátil po absenci v předchozím duelu s Milwaukee. Clippers těsně před čtvrtečním utkáním dostali pokutu 50 tisíc dolarů za nejasné a nejednotné výroky o jeho zdravotním stavu.

"Leonarda stále trápí šlacha v levém koleni, proto jsme se rozhodli, že pro zápasy, které budou následovat druhý den po tom předchozím, ho umístíme na listinu zraněných," vysvětlil klub. Rivers nicméně v souvislosti s jeho absencí prohlásil, že se Leonard cítí dobře a po zdravotní stránce není důvod k obavám. Tento rozpor vedení NBA potrestalo pokutou.

Výsledky:

Charlotte - Boston 87:108, LA Clippers - Portland 107:101, Phoenix - Miami 108:124, San Antonio - Oklahoma City 121:112.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články