Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vyrovnanou přestřelku v Portlandu rozhodla trojka v poslední vteřině

Extrémně vyrovnané utkání se v NBA odehrálo na palubovce Portlandu, kde nakonec domácí podlehli Denveru 120:121. V posledních sedmi minutách ani jeden tým nevedl o více než dva body a patnáctkrát se vystřídaly ve vedení, než trojkou vteřinu před koncem duel rozhodl hostující Jamal Murray. Sérii 11 proher za sebou ukončilo San Antonio, které v souboji dvou nejhorších týmů Západní konference a zároveň texaském derby zdolalo Houston 118:109.

Nikola Jokič z Denveru (vlevo) v utkání proti Portlandu
zdroj: ČTK / AP / autor: Steve Dykes

Portland vedl na začátku poslední čtvrtiny nad Denverem o 11 bodů, ale Nuggets šňůrou 14:2 skóre rychle otočili. Od té doby se oba kluby přetahovaly o každý bod. Na straně hostů zářil zejména Murray, který dal v poslední čtvrtině 14 bodů a na další dva koše přihrál. Také na domácí straně dal v posledních šesti minutách 14 bodů Damian Lillard, který byl se 40 body nejlepším střelcem zápasu. K tomu přidal i 12 asistencí a trefil devět trojek.

Právě Lillardova trojka devět vteřin před koncem poslala Portland do vedení, ale Denver znovu dokázal zásluhou Murrayho odpovědět a vybojovat vítězství, které ho udrželo na čtvrté příčce Západní konference. Portland je osmý těsně před Los Angeles Clippers, kteří rovněž prohráli 110:115 v Miami.

Velkou radost prožili v San Antoniu, kde domácím Spurs hrozila nejdelší série porážek v historii klubu. Stačilo k tomu prohrát ještě dvakrát. Ale tým nakopl návrat trenéra Gregga Popoviche po menším lékařském zákroku a dvou vynechaných zápasech zpět na lavičku a skvělou třetí čtvrtinou Spurs zdolali podobně trápící se Houston. Keldon Johnson se o to zasloužil 32 body.

"Po dlouhé době nám fungovala obrana. Dokázali jsme soupeře zastavit a pak rychle běhat dopředu. Když se vám daří v obraně, útok přijde sám. Tohle vítězství jsme už opravdu potřebovali," řekl Johnson, který se radoval se spoluhráči z výhry po měsíci. Oba týmy mají nyní shodně v tabulce po sedmi výhrách a dělí se o poslední místo Západní konference.

Výsledky NBA:

Miami - LA Clippers 115:110, Portland - Denver 120:121, San Antonio - Houston 118:109.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články