Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vyoral je rád za šanci, ale přeje si nejsilnější sestavu i na svůj úkor

Rozehrávač Tomáš Vyoral sice opustil kádr české basketbalové reprezentace po turnaji v Pardubicích, ale při absencích Tomáše Satoranského, Víta Krejčího a Jaromíra Bohačíka byl z role připraveného náhradníka povolán zpět do kádru pro kvalifikaci mistrovství světa. Má tak šanci už ve středu v Paříži proti Francii bojovat dál o účast na zářijovém mistrovství Evropy, jehož základní skupinu sehrají Češi v pražské O2 areně. Přímý přenos vysílá ČT sport a ČT sport Plus ve středu od 20:15.

Devětadvacetiletý účastník posledních velkých akcí české reprezentace – mistrovství světa v Číně v roce 2019 i loňské olympijské kvalifikace v kanadské Victorii a vystoupení pod pěti kruhy v Tokiu – je rád, že se mu rýsují další minuty v dresu národního týmu. Na druhou stranu přeje spoluhráčům, aby byli fit a tým měl co největší šance na další úspěšná tažení.

"Z širšího pohledu vnímám, že je teď několik kluků zraněných, ale pořád je nějaký čas do turnaje a já i za cenu toho, že bych ve finální dvanáctce nebyl, doufám, že budeme v co nejsilnější sestavě, abychom byli co nejvíc konkurenceschopní a mohli podat na Evropě co nejlepší výkon," řekl Vyoral.

Poslechněte si nový Basketbal fokus podcast:

V přípravě do hry zatím nezasáhl. V Pardubicích první zápas s Bulharskem (93:60) sledoval z tribuny a s Chorvatskem (95:83) z lavičky.

"Po turnaji v Pardubicích jsme si řekli, že nebudu pokračovat, ale pokud by se něco stalo, tak zůstanu v kontaktu. A v sobotu mi volal manažer Michal Šob, že by bylo potřeba, abych se vzhledem k okolnostem opět připojil k týmu," popsal Vyoral svůj návrat.

Na duely v Hamburku s Německem (90:101) a s Itálií (80:96) se koukal v televizi a v prvním detailně viděl i zranění kotníku lídra týmu Satoranského. "Ta situace nevypadala dobře," prohlásil Vyoral. Navíc se po svalovém zranění teprve dává dohromady Krejčí a s problémy se zápěstím se potýkal i Ondřej Sehnal. Teď se mu proto Vyoralovi otevírá šance na rozehrávce zasáhnout do zápasů. "Já jsem připraven za jakékoli situace a budu rád, když na pár minut dostanu příležitost," podotkl.

Jistotu ale nemá. "Zatím nemůžu říct, že se na sto procent zapojím do zápasu, nicméně ve dvanáctce budu a pak už bude na trenérovi, jestli mi dá šanci. Celý týden jsem se připravoval s Pardubicemi a jsem v pohodě."

S Francouzi by se ale rád popasoval, podobně jako na olympiádě v Tokiu. "Asi by na mě vyšel rozehrávač Heurtel, ale i spousta dalších. Pár možností jsem proti Francii měl na olympiádě. Je to hrozně rychlé a nesrovnatelně oproti české lize, ale v každém případě se na to těším," dodal Vyoral.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články