Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Výjimečný počin. Pivot Wizards Thomas Bryant 14krát vystřelil. Vždy trefil

Když biatlonista trefí 14 terčů ze 14, znamená to, že je většinou blízko k úspěchu. Když se něco povede basketbalistovi, zapíše se do historie. Nečekaným hrdinou Washingtonu Wizards se stal pivot Thomas Bryant, který proměnil všech svých 14 střel a výrazně pomohl výhře nad Phoenixem v poměru 149:146 po třetím prodloužení. Lepší sérii předvedla jen legenda 60. let Wilt Chaberlain, který dokázal proměnit 18 pokusů z 18.

Thomas Bryant skóruje proti Phoenixu
zdroj: ČT4 autor: Nick Wass

Jednadvacetiletý pivot přišel do Washingtonu v létě po jedné sezoně v Los Angeles Lakers jako náhradník a příliš se od něj nečekalo. Jenže při zranění hvězdy Dwighta Howarda si řekl o místo v základní sestavě, přesto nastupoval průměrně na 20 minut a maximum měl 16 nastřílených bodů. A i sobotní zápas proti Phoenixu dlouho neukazoval, že by měl být mimořádný.

Bryant měl pod košem problémy s draftovanou jedničkou Deandrem Aytonem. Sám měl na kontě 13 bodů a zdálo se, že v poslední čtvrtině už do hry nezasáhne, jak tomu bývá zvykem. Jenže tři minuty před koncem normální hrací doby se vyfauloval Markieff Morris a přišla Bryantova chvíle. V prodloužení byl téměř nezastavitelný a dal 18 ze 40 bodů svého týmu v nastavených 15 minutách, když velmi dobře spolupracoval s Bradleym Bealem i českým rozehrávačem Tomášem Satoranským.

Nakonec neminul ani jednu ze 14 střel, což je rekord Washingtonu. Naposledy to dokázal před téměř 24 roky tehdy rozehrávač Seattlu Gary Payton. A před ním už jen v šedesátých letech Bailey Howell.

Ještě dokonalejší zápas odehrál jen jeden z nejlepších střelců historie NBA Chamberlain, který v roce 1967 dokonce proměnil všech 18 pokusů v utkání a k tomu přidal 30 doskoků a 10 asistencí.

"Je to úžasné. Ale jak se mi to povedlo, se mě neptejte," prohlásil Bryant, který si vylepšil osobní maximum na 31 bodů. "Ten zápas mě prostě pohltil a já se do něj nechal vtáhnout. V jednu chvíli jsem vycítil, že jsem chytil rytmus, tak jsem toho využil a dopadlo to takhle," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský asistoval pozoruhodnému výkonu

Za výkon ho ocenili i spoluhráči včetně Bradleyho Beala, který v duelu zaznamenal první triple double kariéry za 40 bodů, 15 asistencí a 11 doskoků. "Nejužitečnějším hráčem zápasu ale byl Thomas. Všichni mluví o mém triple doublu, ale to on je hrdina zápasu. Hraje svou roli a extrémně dře. Neustále sbíhá ke koši, vytváří prostory a maká pro tým. Je to můj kluk a moc mu to přeju," uzavřel Beal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články