Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Výhra za vysokou cenu. Milwaukee přišlo o zraněného Antetokounmpa

Basketbalisté Milwaukee vyhráli podvanácté v řadě, když zdolali Chicago 112:100. V první půli si však hvězdný hráč Bucks Giannis Antetokounmpo poranil zápěstí a musel odstoupit. Zatím není jisté, zda se bude moci účastnit víkendového Utkání hvězd, v němž má být jedním z kapitánů.

Giannis Antetokounmpo si drží zraněné zápěstí
zdroj: ČTK/AP autor: Melissa Tamez/Icon Sportswire

Na začátku druhé čtvrtiny se Antetokounmpo snažil zezadu blokovat Cobyho Whitea, jenže pak o něj zakopl a spadl na konstrukci koše. S bolestivou grimasou a poraněným zápěstím z utkání odstoupil. "Uvidíme, jak se bude cítit zítra a doufejme, že rentgen nám nic špatného neukáže. Zatím nemám představu, jestli pojede na Utkání hvězd," řekl trenér Bucks Mike Budenholzer.

Antetokounmpo ještě předtím stihl za devět minut nasbírat 9 bodů, 7 doskoků a 3 asistence. Celkem už má za deset sezon na kontě 3274 asistencí v dresu Bucks, což je nový klubový rekord Milwaukee. O dvě asistence překonal dosavadní maximum Paula Presseye z let 1982 až 1990.

V době, kdy Antetokounmpo odstoupil, vedlo Milwaukee o sedm bodů a vedení si hlídalo až do konce. Postaral se o to zejména Brook Lopez s 33 body, Jevon Carter přidal 22 bodů. Za Chicago měl 22 bodů a 16 doskoků Nikola Vučevič. Bulls však proměnili jen 38 procent svých střel.

Los Angeles Clippers zvítězili 116:107 nad Phoenixem a dostali se před něj na čtvrtou příčku Západní konference. Paul George a Terance Mann k tomu přispěli 26 body. Suns ještě hráli bez zraněné posily Kevina Duranta a nejlepším střelcem byl Josh Okogie s 24 body. Devin Booker dal 19 bodů, ale jen jednu trojku, což mu nicméně stačilo, aby s 1051 trojkami vyrovnal klubový rekord Stevea Nashe.

Washington sice nezvládl začátek zápasu s Minnesotou a prohrával až o 20 bodů, ale dokázal manko smazat a vyhrál 114:106. Bradley Beal pomohl 35 body, když 13 z nich dal v posledních čtyři a půl minutách. Wizards poprvé vedli až minutu před koncem, kdy se trefil Kyle Kuzma na 107:106.

NBA:

Chicago - Milwaukee 100:112, Minnesota - Washington 106:114, Phoenix - LA Clippers 107:116.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články