Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Výhra bude znamenat výhodu pro play-off. USK se vydalo do Polkowic

Postup už mají jistý. Pokud však basketbalistky USK v posledním skupinovém duelu v Polkowicích zvítězí, půjdou Euroligou dále ze druhé příčky. Hráčky se vydaly na pětihodinovou cestu autobusem do dějiště zápasu.

"Taktika je nachystaná," hlásila s úsměvem před odjezdem trenérka Natália Hejková. USK budou v utkání favoritkami, vždyť první zápas hraný před domácími diváky vyhrály o plných pětadvacet bodů.

Pokud vítězství zopakují, skončí v tabulce skupiny druhé a budou tak mít v prvním utkání vyřazovací části výhodu domácí palubovky. "Postup je jistý a dá se říci, že sezona je (už teď) úspěšná. Ale my chceme jít do play-off určitě z druhého místa, protože výhoda domácího prostředí bude podle mě možná i rozhodující," míní pivotka Alena Hanušová.

"Doma jsme sice vyhrály o pětadvacet bodů, ale Polkowice jsou nepříjemný soupeř a myslím si, že o výhru budeme muset hodně zabojovat," doplnila Hanušová. Zápas je na programu ve středu od 20 hodin, informace z něj přinese ČT sport a web ctsport.cz.

Vyhrát ale potřebují i Polkowice, které nyní drží čtvrtou, poslední postupovou příčku před Orenburgem, a to jen díky lepší vzájemné bilanci. Pokud polský tým prohraje s USK a Orenburg vyhraje nad Schiem, postoupí ruský celek.

Pražanky udrží druhou příčku i v případě, že třetí Bourges zaváhá ve francouzském derby na hřišti Villeneuve, ale první vzájemný zápas Bourges vyhrálo o 21 bodů. Proto si svěřenkyně Natálie Hejkové chtějí druhou příčku uhrát samy.

"Bude to hodně těžký zápas. Oni bojují o postup, nesmí prohrát," tuší Hejková. Soupeř má hru postavenou na Američankách. Střelkyní je Tiffany Hayesová, pod košem hrají Temi Fagbenleová a nedávná posila Lynetta Kizerová. Známými postavami evropského basketbalu jsou také Řekyně Styliani Kaltsiduová a Britka Johannah Leedhamová. Zápas bude zajímavý i tím, že se odehraje jako slovenský trenérský souboj. Polský tým vede Maroš Kováčik.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články