Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Východní konferenci znovu vede Brooklyn. Absence hvězd jej proti Bostonu nezastavila

Ve vedení Východní konference NBA můžeme znovu najít Brooklyn. Jeho hráči porazili Boston těsně 109:104 a vedou s náskokem jedné výhry před Philadelphií. Nets v pátek stále chyběly zraněné hvězdy Kevin Durant a James Harden, střelecky se navíc trápila další opora Kyrie Irving, přesto týmovým výkonem Brooklyn i počtvrté v sezoně Boston udolal.

Kyrie Irving
zdroj: ČTK/AP autor: v

Irving trefil jen čtyři z 19 střel ze hry, a i když k 15 bodům přidal devět doskoků a 11 asistencí, tak s ním na hřišti Nets prohráli o deset bodů. Jenže podržela je lavička, a to zejména Blake Griffin a nová posila Mike James, který v prvním utkání po příchodu z CSKA Moskva dal 8 bodů a během jeho pobytu na hřišti Brooklyn vyhrál o 17 bodů.

"Kyrie sice dnes neměl svůj střelecký den, ale přesto byl pro tým velmi prospěšný. Přitahoval hodně pozornosti, dobře rozdával míč a pomohl nám mnoha jinými věcmi než jen body," řekl trenér Brooklynu Steve Nash.

Boston sice táhl Jayson Tatum s 38 body, ale při absenci dalších dvou opor Jaylena Browna a Kemby Walkera postrádal výraznější podporu od spoluhráčů v základní sestavě. Navíc Evan Fournier neproměnil jedinou střelu.

Celtics však nadále drží šestou příčku znamenající přímý postup do play-off před Miami, které prohrálo s Atlantou 108:118, přestože Hawks hráli bez svých dvou nejlepších hráčů Trae Younga a Clinta Capely.

Už sedmou výhru za sebou zaznamenal Washington, jenž přehrál Oklahomu City 129:109. Russell Westbrook k tomu přispěl triple doublem za 37 bodů, 11 doskoků a 11 asistencí, Bradley Beal přidal 33 bodů. Wizards tak drží desátou příčku v tabulce, která je poslední postupovou do předkola play-off, o výhru před Torontem a Chicagem Tomáše Satoranského.

Los Angeles Clippers sice ve třetí čtvrtině zápasu proti Houstonu nastříleli jen 11 bodů, přesto se dokázali vzpamatovat a v poslední části vybojovali vítězství 109:104. Paul George zaznamenal 33 bodů a 14 doskoků, Reggie Jackson 19 bodů včetně tří důležitých trojek v řadě, kterými se Clippers opět ujali vedení.

Golden State Warriors oslavili návrat fanoušků do hlediště poprvé od vypuknutí pandemie vítězstvím 118:97 nad Denverem. Stephen Curry se na tom podílel 32 body, Draymond Green sice měl jen dva body, ale přidal 12 doskoků a 19 asistencí. 

Výsledky NBA:

Atlanta - Miami 118:103, Brooklyn - Boston 109:104, Charlotte - Cleveland 108:102, Golden State - Denver 118:97, Houston - LA Clippers 104:109, Oklahoma City - Washington 109:129, Portland - Memphis 128:130.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články