Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vybereme peníze na povodně, rozhodli se basketbalisté

Děčín – Basketbalová reprezentace mužů dnes v utkání proti Kypru pomůže rodině Voříškových z Českolipska zasažené povodněmi. Tomáš Voříšek, otec dvou malých dětí, je totiž považován za vůbec první oběť letošních záplav v severočeském regionu. "Rozhodli jsme se přispět za každého příchozího diváka, což by mělo dohromady dát okolo 25 tisíc korun, pokud přijde plná hala," tvrdí kapitán basketbalové reprezentace Petr Benda.

"Další příspěvek mohou dát diváci rovnou v hale maskotu lva, jako symbolu České republiky, s kasičkou," dodává. Příležitost přispět budou mít v průběhu dnešního večera i diváci ČT4, a to formou dárcovské SMS.

Podle Bendy se zápasu zřejmě paní Voříšková nezúčastní, předání daru tedy proběhne v soukromí. "Očekáváme, že přijde 1200 diváků, což je kapacita haly. Více se nevejde, což je škoda," tvrdí basketbalista.

Důvod, proč se finančně pomůže zrovna rodině Voříškových, je prostý. Podnět totiž přišel z České basketbalové federace. "My jsme to jedině uvítali," říká Benda. "Zprávy o záplavách jsme sledovali každý den. Nedá se podpořit každý a neohlíželi jsme se na to, zda je ta rodina mediálně známá," doplňuje.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články