Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vůbec jsem s tím nepočítal, řekl po nominaci do reprezentace Sehnal

Ve výběru národního týmu basketbalistů pro kvalifikační dvojutkání o postup na mistrovství světa se nečekaně objevil i dvacetiletý Ondřej Sehnal z USK Praha. Samotného hráče pozvánka kouče Ronena Ginzburga velmi překvapila. Zařazení mezi čtrnáct vyvolených totiž nečekal.

Ondřej Sehnal (vpravo) v utkání USK - Opava
zdroj: facebook.com/USK Praha

"Vůbec jsem s tím nepočítal. Hodně překvapený jsem byl už v momentu, kdy jsem se dostal do širší nominace čtyřiadvaceti hráčů. A když jsem se dozvěděl, že jsem mezi čtrnácti, tak to byla velká euforie," řekl Sehnal. "Pro rodiče to bylo ještě větší překvapení, protože táta ani nevěděl, že je reprezentační pauza," dodal.

Překvapení to pro talentovaného rozehrávače bylo i proto, že téměř celou minulou sezonu vynechal kvůli zraněním. Dal se však dohromady, během léta nastupoval za národní tým do 20 let, kde měl průměry 7,6 bodu, 4 doskoky a 4 asistence. V této sezoně hraje pravidelně za USK s bilancí 26 minut, 6,6 bodu, 2 doskoky a 3 asistence na utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalová reprezentace vstoupí do kvalifikace bez Veselého

"Nominaci beru i jako satisfakci, protože jsem byl poslední dva roky hodně zraněný a hrabal jsem se ze dna. Teď jsem ovšem docela ve formě. Za mé přednosti bych označil kreativitu a rychlost. Trenér v klubu po mně chce, abych bránil nejlepší hráče soupeře. To jsou věci, které mohu nabídnout," popsal Sehnal.

Mladý basketbalista dále přiznává, že mu hodně pomohl dril, jenž v USK zažil pod trenérem Mirsadem Alilovičem. V současnosti na sobě pracuje pod koučem Chrisem Chugazem a je zvědav, co si odnese ze spolupráce s Ronenem Ginzburgem v reprezentaci.

"S trenérem Ginzburgem jsem se nikdy v životě nesetkal, takže i toto pro mě bude zajímavé," konstatoval Sehnal. "V klubu máme na postu kouče velkou změnu. Za pana Aliloviče to byla vojna, sledoval všechno i mimo hřiště. Teď je to uvolněnější, i když pořád makáme na sto procent. Trenér Chugaz by nás polevit nenechal," doplnil.

Motivací je pro něj také fakt, že se bude moci poměřit s kvalitou zkušených reprezentantů. "Třeba s Ondrou Balvínem jsem se potkal jednou v životě, na toho se hodně těším, stejně jako na Blakea Schilba. Nemůžu se dočkat, až si s nimi zatrénuji."

O nominaci do konečné dvanáctky pro zápasy s Islandem a Finskem svede boj mimo jiné s klubovým spoluhráčem Michalem Marešem. "Nebude to jiné než v klubu, kde se spolu pošťuchujeme každý den na tréninku. Já se budu snažit udělat maximum, abych se udržel v týmu. Šampionát je přece sen každého sportovce. A to včetně mě," zakončil Sehnal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články