Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítěznou sérii Miami utnulo Sacramento, Washington utržil debakl

New York - Basketbalisté Miami prohráli v Sacramentu 103:108 po prodloužení, čímž skončila jejich devatenáctizápasová vítězná série proti klubům ze Západní konference. Kings je porazili poprvé od března 2008. V týmu obhájců titulu dal LeBron James 33 bodů, ale domácí proti němu vytasili tři dvacetibodové střelce: nejlepším z nich byl se 27 body pivot DeMarcus Cousins. Miami sice mělo drtivý nástup a první čtvrtinu vyhrálo 32:19, ale už po třetím dějství byl jeho náskok pryč.

Miami - Sacramento
zdroj: ČTK/AP

Český basketbalista Jan Veselý odehrál za Washington devět minut a dal dva body, ale hosté v Minnesotě prohráli vysoko 98:120 a nenavázali na sérii tří předchozích venkovních vítězství. Po poločase se přestalo dařit jejich nejlepšímu střelci Johnu Wallovi, který k 22 bodům přidal už jen čtyři.

"V obraně to už zase bylo špatné," posteskl si trenér Washingtonu Randy Wittman, kterému se navíc v závěru zápasu zranil Bradley Beal. Po srážce se soupeřem se nemohl postavit na levou nohu a z hřiště ho museli odnést spoluhráči.

Zápas Utahu s Los Angeles Lakers rozhodla poslední akce domácího týmu, kterou dvě vteřiny před sirénou zakončil pivot Derrick Favors doskočením odraženého míče a smečí. Lakers prohráli čtvrté utkání za sebou, nejhorší tým Západní konference Utah zvítězil v sezoně teprve podeváté.

Výsledky NBA

Minnesota - Washington 120:98 (za hosty Veselý 2 body, 1 doskok), Brooklyn - Milwaukee 104:93, Charlotte - Oklahoma City 85:89, Golden State - Phoenix 115:86, New Orleans - Denver 105:89, New York - Toronto 83:95, Orlando - Detroit 109:92, Sacramento - Miami 108:103 po prodl., Utah - LA Lakers 105:103.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články