Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítězná série basketbalistů Ústí pokračuje, porazili i Opavu

Ústí nad Labem – Čtvrtou výhru v řadě si připsali basketbalisté Ústí nad Labem, když v dohrávce 11. kola NBL zdolali na domácím palubovce Opavu 70:68. Delší sérii úspěchů aktuálně drží v nejvyšší domácí soutěži jen vedoucí Nymburk. Dařilo se i Pardubicím, které v polabském derby porazily Kolín 81:68.

Basketbalisté Opavy
zdroj: ČT sport

Také Opava měla před zápasem na kontě šňůru tří vítězství a dlouho měla blíže ke čtvrtému úspěchu ona. Slezané sice dostali první koš, ale ještě v první čtvrtině se dostali do desetibodového vedení a soupeř až do 35. minuty pouze dotahoval manko.     

Do utkání vrátil Severočechy zejména skvěle hrající Kwamain Mitchell, který vstřelil šest trojek a s 24 body sehrál třetí dvacetibodový zápas za sebou. V poslední půlminutě definitivně otočili výsledek a uzavřeli skóre jeho spoluhráči Steffeck dvoubodovým košem a Krakovič z trestného hodu.

Pardubice opanovaly polabské derby

Kolín v Pardubicích prohrával o 13 bodů už po poločase, na konci zápasu byl ve skóre tentýž rozdíl. "Dneska jsme udělali 21 ztrát, to je v takovém utkání hodně," řekl kouč Kolína Predrag Benáček. "Ve druhé půli jsme trochu ztratili rytmus, především v útoku, kde nám dělala problémy kombinovaná obrana Kolína. I když tam byly jednoduché situace, tak jsme je řešili extrémně zdlouhavě," prohlásil pardubický trenér Dušan Bohunický.

Další zápasy vyhrály hostující celky. Děčín zvítězil 80:68 v Ostravě, USK Praha doma nestačil na Jindřichův Hradec (75:84).

Je nám líto, video expirovalo.
BK JIP Pardubice - BC Kolín
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články