Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vítečková vynechá ME basketbalistek, s reprezentací však nekončí

Praha –  Bez své největší opory Evy Vítečkové se budou muset obejít české basketbalistky na letošním mistrovství Evropy ve Francii. Jednatřicetiletá hráčka USK Praha, která za národní tým nastoupila celkem k 97 utkáním, se z nominace omluvila kvůli fyzické i psychické únavě.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Jsem již fyzicky unavená po dlouhodobém reprezentování. A myslím si, že k tomu patří i psychická únava," řekla Vítečková, která v seniorské reprezentaci nechyběla posledních 12 let. "Ta situace je pro nás těžší. Ta zlatá ruka chybí každému týmu," prohlásil trenér českých basketbalistek Lubor Blažek na adresu své svěřenkyně. Vítečková však vyvrátila, že rozhodnutí vynechat nadcházející mistrovství Evropy znamená její úplný reprezentační konec.

Vítečková v dresu reprezentace byla hned u několika velkých úspěchů. V roce 2005 byla členkou výběru, který získal zlato na mistrovství Evropy, a v roce 2010 stříbrné medaile na domácím mistrovství světa.

Mistrovství Evropy začne ve Francii za necelé dva měsíce 15. června. České reprezentantky čekají ve skupině D v Trelaze zápasy s Litvou, Běloruskem a Chorvatskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Eva Vítečková nepojede na ME basketbalistek
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články