Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Veselý zářil v Aténách a dotáhl Fenerbahce ke skalpu Panathinaikosu

Jan Veselý se stal ústřední postavou utkání 11. kola Euroligy basketbalistů, ve kterém Fenerbahce Istanbul zvítězilo 81:69 na palubovce Panathinaikosu Atény. Šlo o desátý triumf tureckého celku v soutěži a sedmý za sebou. Ostravský rodák zaznamenal 15 bodů, 7 doskoků a 7 asistencí a byl nejužitečnějším hráčem zápasu.

Jan Veselý z Fenerbahce (vpravo) v utkání proti Panathinaikosu
zdroj: ABACA autor: AA/ABACA

Fenerbahce i díky Veselému několikrát řeckému soupeři v první polovině duelu uteklo, ale pak se rozstřílel domácí Calanthes a držel zápas vyrovnaný až do poslední čtvrtiny. Úspěšné trojkové pokusy Kaliniče i dobrá obrana Veselého ovšem přinesly rozhodující náskok.

Český reprezentant se v utkání blýskl parádním blokem, kdy zabránil jistému koši za stavu 40:37 pro Fenerbahce. Sedmi asistencemi si navíc vyrovnal kariérní maximum v Eurolize. A to musel na chvíli hřiště opustit poté, co si o Calanthesovu hlavu poranil nos.

Turecké mužstvo drží na prvním místě tabulky náskok jediného vítězství před obhájcem titulu Realem Madrid, který udolal Efes Istanbul na jeho hřišti 84:82, když poslední čtvrtinu vyhrál o šestnáct bodů. Rozhodnutí přišlo sedmnáct vteřin před koncem – Llull totiž vybojoval faul a dvěma šestkami zajistil královskému klubu hubený triumf.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý dotáhl Fenerbahce k euroligové výhře nad Panathinaikosem

Evropská liga basketbalistů - 11. kolo:

Anadolu Efes Istanbul - Real Madrid 82:84
Baskonia Vitoria - CSKA Moskva 76:73
Panathinaikos Atény - Fenerbahce Istanbul 69:81 (za hosty Veselý 15 bodů, 7 asistencí a 7 doskoků).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články