Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Veselý zářil proti Olympiakosu, jeho 22 bodů ale Fenerbahce nestačilo

Praha - Jediný bod za osobním rekordem v basketbalové eurolize zaostal Jan Veselý. Český reprezentant se zaskvěl 22 body a 10 doskoky, jeho Fenerbahce ale prohrálo na palubovce Olympiakosu Pireus 62:71. Český reprezentant poprvé v ročníku zaznamenal double double a v obou statistických ukazatelích si vytvořil sezonní maximum.

Utkání Olympiakos - Fenerbahce
zdroj: ABACA

Istanbulskému celku zápas v Řecku nevyšel zejména v prvním poločase. Do přestávky nabral ztrátu 21:40 a Veselý byl prakticky jediným hráčem, který se dokázal výrazněji prosadit.

Jeho spoluhráči obstarali pouze sedm bodů. Nápor po změně stran a zejména v poslední čtvrtině, kterou Fenerbahce vyhrálo 22:13, už na obrat nestačil.

"Když jsem pohlédl na zápis z prvního poločasu, tak bylo neskutečné, že kromě Jana Veselého zbytek hráčů trefil dvě z 23 střel z pole. Takže vlastně nebylo divu, jaký byl výsledek," řekl kouč hostů Željko Obradovič. "Ve druhém poločase jsme se snažili probudit a vrátit se do zápasu. Z takových utkání si člověk vždy bere pozitivní a negativní věci. Měli jsme spoustu negativních a trochu těch pozitivních," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý zářil. Fenerbahce ale na hřišti Olympiakosu padlo

Turecký celek prohrál potřetí z posledních čtyř zápasů, po polovině soutěže má na kontě devět vítězství proti šesti porážkám a dvoubodový náskok na nepostupové pozice.

Do nového roku půjde jako lídr CSKA Moskva, třebaže se s tím starým rozloučil porážkou 67:78 na palubovce Crvene Zvezdy Bělehrad.

Výsledky 15. kola Euroligy basketbalistů:

Anadolu Efes Istanbul - Real Madrid 78:80, Crvena Zvezda Bělehrad - CSKA Moskva 78:67, Olympiakos Pireus - Fenerbahce Istanbul 71:62 (za hosty Veselý 22 bodů a 10 doskoků), Milán - Žalgiris Kaunas 70:78, Laboral Vitória - Maccabi Tel Aviv 101:88.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články