Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Veselý táhl bodově Fenerbahce, ale na výhru s Barcelonou to nestačilo

Nejlepší střelec zápasu. Basketbalista Jan Veselý odehrál nejlepší zápas v této sezoně Evropské ligy, ale těsné porážce Fenerbahce Istanbul s Barcelonou 74:76 nezabránil. Český reprezentant nasbíral 24 bodů a k tomu přidal osm doskoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý se blýskl 24 body, ale Fenerbahce podlehlo Barceloně

Do poslední minuty šlo Fenerbahce s pětibodovým mankem, ale díky Veselému vykřesalo naději na zvrat. Český hráč byl 43 sekund před koncem faulován, proměnil jeden trestný hod, po druhém nepřesném si doskočil míč a snížil na 72:74.

V koncovce se domácí opět snažili dostat míč k Veselému, ale neúspěšně. Dostal se k němu však Devin Booker a nekompromisní smečí vyrovnal. Hostům nicméně vyšla poslední akce - v poslední sekundě rozhodl v obtížné střelecké pozici Nikola Mirotič, který do té doby nijak nezářil. Minul všech šest trojek a zápas zakončil s osmi body.

Turecký tým prohrál čtvrtý z šesti zápasů, zatímco Barcelona si udržela stoprocentní bilanci a je v čele soutěže.

Evropská liga basketbalistů - 6. kolo:

Fenerbahce Istanbul - FC Barcelona 74:76 (za domácí Veselý 24 bodů, 8 doskoků, 2 asistence), Monako - Crvena zvezda Bělehrad 70:62, Olympiakos Pireus - Alba Berlín 87:83, Maccabi Tel Aviv - Žalgiris Kaunas 76:62, Bayern Mnichov - Milán 83:77.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články