Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Veselý si vylepšil střelecké maximum na 14 bodů

Washington - Basketbalista Jan Veselý si v NBA vylepšil osobní střelecký rekord na 14 bodů. Jednadvacetiletý nováček v zámořské lize byl v pondělním zápase nejvytíženějším hráčem Washingtonu, na palubovce strávil 38 a půl minuty. Domácí porážku s Milwaukee 98:112 však neodvrátil.

Jan Veselý smečuje
zdroj: AP autor: Nick Wass

Veselý odehrál dosud nejlepší zápas v NBA. Proměnil šest z devíti střeleckých pokusů z pole i oba trestné hody, navíc doskočil sedm míčů. Washington ale od začátku za soupeřem bodově zaostával a je stále druhým nejhorším týmem celé soutěže před Charlotte.

Milwaukee vedlo již po první části o devět bodů. Washington se v úvodu druhé půle přiblížil na dva body, ale poté Bucks předvedli desetibodovou šňůru a domácí už zápas výrazněji nezdramatizovali. Za Wizards nastřílel 23 bodů Jordan Crawford, Kevin Seraphin dal 15 bodů a třetím nejlepším střelcem týmu byl Veselý společně s Johnem Wallem. V bilanci plus/minus však ostravský rodák nasbíral -17.

Kevin Durant
zdroj: AP autor: Steve C. Wilson

V dresu Milwaukee hned pět hráčů nastřílelo 15 až 19 bodů, nejlepší byl Brandon Jennings. Bucks nyní ztrácejí pouze dva zápasy na osmou příčku zajišťující postup do play-off. Memphis zaskočil lídra Západní konference Oklahomu a na jejím hřišti zvítězil 94:88. Hrdinou zápasu byl náhradník O. J. Mayo, jenž dal 22 bodů včetně klíčové trojky 17 vteřin před koncem, kterou zvýšil na rozdíl čtyř bodů. Oklahomu tradičně táhli Kevin Durant s 21 body a Russell Westbrook s 19 body, jenže oba stříleli s úspěšností hluboko pod 50 procent.

Vedoucí celek Východní konference Chicago podlehl Houstonu 93:99. Bulls ještě ve třetí čtvrtině vedli 61:48, ale Rockets vyrovnali díky šňůře 14:1. Houston poté začal být v útoku velice efektivní, zatímco domácí kupili chyby. Chicago prohrálo podruhé za sebou, což se mu už 86 zápasů v základní části nestalo. Rockets k výhře dovedl Goran Dragič s 21 body a Luis Scola s 18 body a 12 doskoky. Chicagu nestačilo 24 bodů Luola Denga. 

Los Angeles Clippers jasně porazili Dallas 94:75 a zvítězili pošesté v řadě. Taková vítězná šňůra se Clippers povedla po 20 letech. Mužem zápasu se stal Randy Foye, který zničil Dallas 28 body včetně osmi trojek.

Výsledky:

Chicago - Houston 93:99, Dallas - LA Clippers 75:94, Oklahoma City - Memphis 88:94, Portland - Utah 97:102, Sacramento - Minnesota 116:108, Washington - Milwaukee 98:112 (za domácí Veselý 14 bodů a 7 doskoků).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články