Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Veselý si s výlukou v NBA starosti nedělá

Washington - Basketbalista Jan Veselý, kterého si jako šestého v pořadí draftoval Washington, cítí velkou šanci na to, že bude pravidelně hrát. A to s číslem 24, které měl už v Partizanu Bělehrad. Starosti mu nedělá ani to, že je již potvrzená výluka v NBA, která začne 1. července. Není tak jasné, kdy nová sezona začne.

"Já to teď neřeším. Na starosti to mají moji agenti. Uvidíme, až se to všechno domluví. Pak se budu rozhodovat, co a jak, jestli budu trénovat v Americe, nebo jestli se na chvíli vrátím do Partizanu," prohlásil Veselý.

Veselý přiznal, že dopředu věděl o tom, že si ho při draftu do NBA vybere jako šestku Washington. Proto byl nezvykle nervózní, aby se situace nezkomplikovala a nesáhl po něm jiný tým. "Věděl jsem to dopředu. Ale nakonec tam byla nervozita, aby se to nějak nezkomplikovalo," řekl Veselý. "Jsem rád, že jdu zrovna k Wizards. Je to mladý tým, který chce v následujících letech jít nahoru. A jim chci pomoci. Určitě budeme hrát hezký basket," dodal.

Už stihl mluvit s majitelem klubu Tedem Leonsisem, generálním ředitelem Erniem Grunfeldem a trenérem Flipem Saundersem. "Mám z toho dobrý pocit. Nic konkrétního mi ještě neříkali, na to je brzo, ale bylo na nich vidět, že jsou rádi, že jsem přišel. Také mě ujistili, že mi pomohou se vším, co budu potřebovat," uvedl třetí Čech v NBA po Jiřím Zídkovi a Jiřím Welschovi.

Veselý: Polibku by si v Evropě nikdo nevšiml

Rozporuplné pocity má z toho, že se v médiích stal hitem jeho polibek s přítelkyní Evou těsně po oznámení jeho jména na draftu. "Netroufám si tvrdit, jestli je to pro mě reklama. Každopádně se to hrozně nafouklo. V Evropě by si toho nikdo ani nevšiml a tady se to pořád řeší. Ale na podobnou pozornost jsem zvyklý za poslední rok z Partizanu," řekl Veselý.

Washington vítá Jana Veselého
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články