Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Veselý si při výhře v Portlandu vylepšil rekord v doskocích

New York – Basketbalisté Washingtonu zvítězili díky nejlepšímu ofenzivnímu výkonu v sezoně 124:109 v Portlandu. Český nováček Jan Veselý k výhře přispěl jen třemi body, ale doskočil celkem devět míčů, což je jeho nový osobní rekord v NBA. Washington přitom na půdě Portlandu vyhrál naposledy v roce 2005.

Jan Veselý se raduje se spoluhráči
zdroj: AP autor: Chuck Burton

Naděje Wizards na vítězství stouply hned po dvou minutách, kdy se domácím zranil nejlepší střelec v sezoně LaMarcus Aldridge. Klíčový dvouciferný náskok si hosté vypracovali ve druhé čtvrtině, v níž se začal prosazovat Nick Young. Ten se stal nejlepším střelcem utkání s 35 body a především ohromil trojkovou bilancí, protože trefil sedm z osmi dalekých pokusů. John Wall přidal 29 bodů a devět asistencí.

Veselý odehrál téměř 29 minut, v nichž kromě tří bodů a devíti doskoků stihl i tři asistence, dva bloky, ale také šest faulů. Dvě minuty před koncem tak musel opustit palubovku. Portland táhl francouzský křídelní hráč Nicolas Batum s 33 body, avšak ani jeho výkon nepomohl k odvrácení třetí domácí prohry za sebou, což se Trail Blazers nestalo už čtyři roky. Wizards vyhráli potřetí z posledních pěti zápasů a pod novým koučem mají bilanci pěti vítězství a sedmi porážek.

Jeremy Lin napsal další pokračování svého pohádkového příběhu. New York v Torontu dlouho prohrával, vyrovnal až minutu před koncem zásluhou Linova koše s faulem. Tím ale absolvent Harvardu neskončil, neboť v poslední sekundě zápasu trojkou rozhodl o výhře Knicks 90:87. "Děkuji trenérovi a spoluhráčům, že mi v závěru věřili. V koncovce mám rád balon ve svých rukou," prohlásil Lin, jenž 27 body a 11 asistencemi dovedl Knicks k šesté výhře v řadě. Torontu nestačilo ani 25 bodů Josého Calderona.

Los Angeles Lakers porazili Atlantu 86:78, přestože se nedařilo Kobemu Bryantovi, který nastřílel pouze 10 bodů, což je pro něj nejméně v sezoně. I tak byl Bryant u důležité šňůry 12:0 ve třetí čtvrtině, díky které Lakers nakonec zvítězili. Bryant v ní nastřílel osm bodů. Lakers se mohli opřít o solidní výkon svých pivotů. Pau Gasol zaznamenal 20 bodů a 13 doskoků, Andrew Bynum přidal po patnácti bodech i doskocích. Atlantě se vůbec nedařilo střelecky, když její hráči trefili pouze 31 z 90 střel z pole.

Třetí zápas ve třech dnech odehrálo Miami, které na sobě nedalo znát únavu a v poklidu porazilo Indianu 105:90. O výhře rozhodl tým Heat už v první půli, kterou vyhrál o 29 bodů. Lídrem Miami byl tradičně LeBron James s 23 body, devíti doskoky a sedmi asistencemi. Díky jasnému průběhu utkání hrál James pouze 33 minut, Dwyane Wade a Chris Bosh dokonce ještě o devět méně. Indianě se zranil už v první čtvrtině lídr týmu Danny Granger.

"Naši hráči se chtěli poprat s touto výzvou, všichni věděli, že se to 40 let nikomu nepovedlo. Vyhrát tři dny po sobě na půdě soupeřů, to už chtělo velkou porci koncentrace," připomněl trenér Miami Eric Spoelstra fakt, že se jeho svěřenci stali prvním týmem od roku 1979, který zvítězil tři dny po sobě na půdě soupeřů. Navíc jako první od roku 1970 všechny tři výhry zvládl dvouciferným rozdílem.

Výsledky úterních zápasů:

Chicago - Sacramento 121:115, Denver - Phoenix 109:92, Detroit - San Antonio 95:99, Indiana - Miami 90:105, LA Lakers - Atlanta 86:78, Memphis - Houston 93:83, Oklahoma City - Utah 111:85, Portland - Washington 109:124 (za hosty VESELÝ 3 body, 9 doskoků), Toronto - New York 87:90.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články