Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Veselý si poranil achilovku a přijde o play-off Euroligy

Istanbul - Basketbalista Jan Veselý si v utkání turecké ligy v dresu Fenerbahce poranil achilovku a bude šest týdnů mimo hru. Pětadvacetiletý český hráč bude istanbulskému klubu chybět ve zbytku osmifinálové fáze Evropské ligy i v následném play-off, které už má Fenerbahce jisté.

Veselý utrpěl zranění v neděli v prohraném ligovém zápase proti Izmiru. Dva metry a 10 cm vysoký český reprezentant vypadne ze sestavy Fenerbahce zhruba do konce dubna a kromě osmifinále EL přijde i o play-off, jež končí 26. dubna. Mohl by případně stihnout Final Four v Berlíně, které začne 13. května.

Bývalý hráč NBA Veselý je oporou Fenerbahce a v Evropské lize patří k nejlepším. V 16 duelech zaznamenal průměr na zápas 12 bodů, sedm doskoků a 1,7 asistence. V osmifinálové fázi je třetí nejlepší v ofenzivních doskocích (32) i v doskocích celkově (86). Za své výkony v lednu byl ostravský rodák vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže.

S českou reprezentací čeká Veselého na začátku července kvalifikační turnaj o postup na olympijské hry do Ria de Janeiro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články