Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Veselý si pochvaluje rostoucí porci odehraných minut

Washington - Jan Veselý prožil v pondělí dosud nejvydařenější zápas ve své krátké kariéře v NBA, když proti Houstonu odehrál téměř 26 minut, zaznamenal sedm bodů a šest doskoků a ve všech těchto statistikách si výrazně vylepšil osobní maxima. Jednadvacetiletý český basketbalista Washingtonu nyní doufá, že mu jeho výkony pomohou k ještě delšímu pobytu na hřišti.

Jan Veselý
zdroj: AP

"Z osobního hlediska je pro mě důležité, že se mi zvyšují minuty strávené na palubovce a já tak mohu co nejvíce pomoci klukům na hřišti a ne to jen celé sledovat z lavičky," pochvaloval si Veselý.

V pondělí bránil argentinskou hvězdu Houstonu Luise Scolu a zahrál si i v závěru utkání, kdy domácí marně dotahovali soupeřův náskok. "Já jsem v týmu, abych především dobře bránil. Samozřejmě bránit tak šikovného hráče není lehké, ale já doufám, že jsem mu hru co nejvíce znepříjemnil," uvedl Veselý.

Český hráč byl nejlepší z týmu Wizards ve statistice pobytu na hřišti při vstřelených a inkasovaných koších, když utkání zakončil s jedenácti plusovými body. "Doufám, že i tahle bilance mi pomůže k více minutám na hřišti," řekl šestý hráč loňského draftu.

Wizards v pondělí prohráli již dvanáctý zápas z třinácti a jsou jednoznačně nejhorším celkem ročníku. "Naše situace není jednoduchá, ale dneska se dalo najít v naší hře určité zlepšení. Myslím, že jsme konečně bránili jako tým a i v útoku jsme zaznamenali více bodů než v předešlých utkáních," vyzdvihl Veselý fakt, že se jeho tým poprvé v sezoně přehoupl v zápase přes stobodovou hranici (106:114). Trojciferné skóre přitom svým košem zařídil právě on.

Na pondělní utkání určitě nezapomene největší hvězda washingtonského týmu John Wall, jenž s 38 body prožil střelecky nejúspěšnější zápas v kariéře. "John dneska odehrál skvělé utkání. Nejenže dal důležité koše, ale vybojoval i řadu míčů," ocenil svého spoluhráče jednadvacetiletý český talent.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články