Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Veselý se Schilbem pomohli svým istanbulským týmům k vítězství

Istanbul – Z výher se na závěr základní části mohli radovat oba čeští zástupci v Eurolize Jan Veselý a Blake Schilb. Veselý pomohl pěti body a čtyřmi doskoky k vítězství Fenerbahce Istanbul 68:65 po prodloužení nad Barcelonou a do play-off půjde jeho tým z páté pozice. Schilb si vedl ještě lépe. Šestnácti body, čtyřmi asistencemi a doskoky dotáhl Galatasary k triumfu 84:79 na hřišti Bambergu.

Slavící Jan Veselý z Fenerbahce
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Sören Stache

Fenerbahce šlo do zápasu po třech porážkách v řadě a pádu na sedmou příčku. Důležitý zápas však zvládlo, přestože velkou část duelu prohrávalo.

Domácím hrdinou byl Bogdan Bogdanovič, který pět vteřin před koncem srovnal na 58:58 a poslal duel do prodloužení. Většinu utkání se přitom srbský střelec trápil, pak ale dal 12 bodů svého týmu v řadě a zařídil vítězství. Nejužitečnějším hráčem zápasu byl pivot Ekpe Udoh, který zaznamenal 9 bodů, 15 doskoků, tři asistence a čtyři zisky.

V dresu Barcelony vstřelil čtyři body veterán Juan Carlos Navarro, který tak zaokrouhlil počet bodů v soutěži na 4000, což se mu povedlo jako prvnímu euroligovému hráči v historii.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý pomohl k výhře Fenerbahce

Čtvrtou příčku a výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále si zajistil Panathinaikos Atény. Řecký celek se sice na palubovce Maccabi Tel Aviv v první půli trápil, ale druhou vyhrál o 30 bodů a zvítězil 81:61.

Fenerbahce k pátému místu pomohla i překvapivá domácí porážka Vitórie, která prohrála s Žalgirisem Kaunas 79:84. Na Fenerbahce se tak v tabulce už může dotáhnout jen další turecký tým Efes, který má ale horší bilanci ze vzájemných zápasů.

Dařilo se druhému z českých reprezentantů v soutěži Blakeu Schilbovi, který v dresu Galatasaraye zaznamenal 16 bodů, čtyři doskoky a čtyři asistence a měl velkou zásluhu na výhře 84:79 na hřišti Bambergu. Galatasaray zakončil sezonu na 12. místě a play-off hrát nebude.

Evropská liga basketbalistů - 30. kolo:

Fenerbahce Istanbul - FC Barcelona 68:65 po prodl. (za domácí Veselý 5 bodů, 4 doskoky), Bamberg - Galatasaray Istanbul 79:84 (za hosty Schilb 16 bodů, 4 doskoky, 4 asistence), Maccabi Tel Aviv - Panathinaikos Atény 61:81, Laboral Vitória - Žalgiris Kaunas 79:84.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články