Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veselý se Satoranským dostali hvězdného spoluhráče, za Barcelonu bude hrát Rubio

Španělský basketbalista Ricky Rubio bude po odchodu z NBA hrát do konce sezony za Barcelonu. Se svým bývalým týmem, v němž působí čeští reprezentanti Tomáš Satoranský a Jan Veselý, se třiatřicetiletý hvězdný rozehrávač v minulém týdnu začal připravovat poté, co na začátku roku ukončil po 12 letech kariéru v zámořské lize.

Rozehrávač Ricky Rubio
zdroj: Reuters

Rubio vloni v srpnu přerušil kariéru, aby se mohl soustředit na své duševní zdraví. Před týdnem na sociální síti X uvedl, že je v závěrečné fázi psychického zotavování, nyní Barcelona potvrdila jeho zařazení na soupisku pro zbytek ročníku v domácí ligové soutěži ACB a Evropské lize.

Barcelonský dres Rubio oblékal v letech 2009 až 2011 před odchodem do NBA a vyhrál s týmem Evropskou ligu i španělskou nejvyšší soutěž.

Jeho spoluhráčem byl tehdy současný kouč Barcelony Roger Grimau. V zámořské lize nastupoval za Minnesotu, Utah, Phoenix a Cleveland.

Se španělskou reprezentací Rubio dvakrát triumfoval na mistrovství Evropy, v roce 2019 slavil titul i na světovém šampionátu. Ve sbírce má také stříbro a bronz z olympijských her.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články