Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Veselý se rozstřílel, na Clippers to nestačilo

New York – Devět bodů vstřelil vysoce favorizovaným Clippers Jan Veselý, ani jeho příspěvek ale Denveru na vítězství v předposledním utkání sezony nestačil. Rozjetí hráči losangeleského klubu zvítězili 117:105 a 57. výhrou v sezoně stanovili nový klubový rekord. V druhém úterním utkání newyorští Knicks i bez zraněného Carmela Anthonyho porazili domácí Brooklyn 109:98. Základní část skončí ve středu, kdy bude v akci všech třicet týmů. 

Jan Veselý v souboji s Glenem Davisem
zdroj: ČTK/AP

Denver si v zápase s vítězem Pacifické divize nechal soupeře utéct až na rozdíl 23 bodů. V poslední čtvrtině se sice Nuggets přiblížili na pět bodů, ale Clippers si výhru vzít nenechali. (VIDEO) Na výhře se 24 body podílel Blake Griffin, 21 bodů a 10 asistencí přidal Chris Paul.

Veselý odehrál přes 20 minut a o bod zaostal za svým střeleckým maximem po přestupu do Denveru. Připsal si i po třech doskocích a získaných míčích a po jedné asistenci a bloku. Z jeho spoluhráčů si střelecky nejlépe vedl Kenneth Faried s 21 body.

Clippers tak zůstali ve hře o druhou příčku v Západní konferenci. V posledním utkání ale musejí porazit Portland a doufat, že Oklahoma prohraje s Detroitem. Budou se ale muset obejít bez Griffina, který bude nuceně odpočívat poté, co obdržel 16. technickou chybu v sezoně.

Knicks už stejně jako Denver nemohou postoupit do play-off, a tak Anthony kvůli poraněnému ramenu ukončil sezonu o dva dny dříve. Jeho spoluhráči ale městské derby zvládli, porazili Nets potřetí v sezoně a neumožnili soupeři zajistit si páté místo ve Východní konferenci. (VIDEO)

Náhradník Knicks Tim Hardaway jr. nastřílel 16 bodů, dvouciferným počtem přispělo i dalších pět hráčů. Nejlepším střelcem Nets byl s 24 body Marcus Thornton. 

Výsledky NBA

Brooklyn - New York 98:109, LA Clippers - Denver 117:105 (za hosty Veselý 9 bodů, 3 doskoky a 1 asistence)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články