Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veselý se mihl proti Dallasu, Washington prohrál

Dallas (USA) - Jan Veselý poprvé v tomto ročníku NBA zasáhl do zápasu, když jej v Dallasu v sedmém utkání sezony poslal trenér Washingtonu Randy Wittman na hřiště na posledních 79 sekund hry. Během nich Veselý nestihl žádný zápis do statistik. Washington prohrál 95:105 a zůstal u dna tabulky Východní konference. "Vůbec nebráníme. Jsme poslední v lize podle obdržených bodů, jsme poslední v úspěšnosti střelby z pole. Musí se udělat změny v rotaci," zdůraznil Wittman.

Utkání Dallas - Washington
zdroj: AP autor: Tony Gutierrez

Nejlepším střelcem zápasu byl autor pěti trojek Trevor Ariza z Washingtonu s 27 body, v domácím dresu dali po 19 bodech Monta Ellis a Dirk Nowitzki, který se díky tomu posunul v historické tabulce střelců na šestnácté místo před Jerryho Westa. Má na kontě 25 197 bodů a může se pustit do stíhání patnáctého Reggieho Millera (25 279).

"Tohle je moje šestnáctá sezona a snad se mi podaří ještě pár střelců překonat, pár zápasů vyhrát a pomůžu tomuhle klubu k postupu do play-off," řekl pětatřicetiletý Nowitzki. Shodou okolností i ve zbývajících třech zápasech úterního programu hostující týmy vždy nastřílely 95 bodů a žádnému z nich to nestačilo k výhře.

Mistrovské Miami zvítězilo nad Milwaukee 118:95 a LeBron James k tomu přispěl 33 body, Golden State porazilo Detroit 113:95. Los Angeles Lakers si poradili s New Orleans 116:95, ačkoliv nadále pokračují v hledání základní sestavy; tentokrát přišla na řadu už šestá varianta. Šanci v základu využil Jordan Hill k zisku 21 bodů a 11 doskoků, Lakers jasně předčili soupeře v doskakování (53:31).

Výsledky

Dallas - Washington 105:95, Golden State - Detroit 113:95, LA Lakers - New Orleans 116:95, Miami - Milwaukee 118:95.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články