Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Veselý se blýskl 14 body a dotáhl Fenerbahce k další výhře

Praha – Ve třetím kole Evropské ligy se ve skvělém světle ukázal reprezentant Jan Veselý. Český basketbalista ve službách Fenerbahce Istanbul přispěl 14 body k jasnému vítězství nad Žalgirisem Kaunas v poměru 82:68. Turecký klub v soutěži ani napotřetí nezaváhal a v tabulce je druhý za obhájcem titulu CSKA Moskva vinou horšího skóre.

Sport
zdroj: ČT4

Basketbalisté Fenerbahce si za třetím vítězstvím šli hned od začátku utkání a po prvním poločase si vytvořili sedmibodový náskok. Vedení si udrželi také po třetí čtvrtině, po které drželi nadějný stav 63:56. Odpor litevského celku se zlomil v poslední části, kdy hráči Istanbulu dovolili hostům jen 12 bodů. Naopak domácí rozdíl ve skóre ještě navýšili a závěr utkání si už pohlídali.

Veselý se v průběhu 25 minut strávených na hřišti nezvykle blýskl stoprocentní střelbou trestných hodů, kterých zahrával osm, nejvíce ze všech hráčů v zápase. Byl také nejfaulovanějším účastníkem utkání (8) a připsal si tři doskoky. Čtrnáct bodů dal také jeho spoluhráč Ekpe Udoh, o bod víc nastřádal nejlepší střelec soupeře Leo Westermann.

Veselý dostal málokdy vídaný blok, to ho ale neodradilo od dalšího parádního představení. Podívejte se na sestřih nejlepších momentů:

Další český reprezentant Blake Schilb zaznamenal vedle pěti doskoků také šest bodů a stejný počet asistencí. Jeho Galatasaray Istanbul ale prohrál v Tel Avivu s Maccabi 92:98, přestože v první čtvrtině vedl 24:18 a úvodní poločas vyhrál 47:44.

Bez porážky jsou v soutěži už jen první dva týmy tabulky. Ve třetím kole poprvé neuspěl Real Madrid, který doma nečekaně prohrál španělský duel s Laboralem Vitória 87:91, a Milán ztratil neporazitelnost na hřišti Olympiakosu Pireus po výsledku 81:91.

Na první výhru naopak čeká Kazaň, Anadolu Efes Istanbul a také Galatasaray.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Maccabi Tel Aviv - Galatasaray

Evropská liga basketbalistů - 3. kolo:

Crvena Zvezda Bělehrad - FC Barcelona 76:65,

Fenerbahce Istanbul - Žalgiris Kaunas 82:68 (za domácí Veselý 14 bodů, 5 doskoků, 1 asistence),

Bamberg - Panathinaikos Atény 83:84,

Maccabi Tel Aviv - Galatasaray Istanbul 98:92 (za hosty Schilb 6 bodů, 5 doskoků, 6 asistencí).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články