Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Veselý scházel v základní sestavě Fenerbahce, které podlehlo Realu

Podruhé za sebou a potřetí z posledních čtyř utkání prohráli basketbalisté Fenerbahce Istanbul v Evropské lize. V Istanbulu podlehli Realu Madrid těsně 77:79. V tabulce tak klesli na páté místo. Nezabránil tomu ani český pivot Jan Veselý, který tentokrát chyběl v základní sestavě tureckého celku a nasbíral sedm bodů a pět doskoků.

Jan Veselý uniká Walteru Tavaresovi z Realu
zdroj: ČTK/ABACA autor: AA/ABACA

Český reprezentant je v této sezoně hlavním tahounem tureckého týmu, ale tentokrát překvapivě začal zápas jen na lavičce náhradníků a do hry zasáhl až v desáté minutě.  

Jeho celku to ale nevadilo a vypracoval si vedení 17:6. Real se však rychle vrátil do hry zejména zásluhou své hvězdy Luky Dončiče, kterému těsně unikl triple double za 20 bodů, osm doskoků a deset asistencí.  

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Fenerbahce Istanbul v Evropské lize nestačili na Real Madrid

Klíčový moment utkání přišel dvě minuty před koncem za stavu 75:76, kdy Veselý pod košem hrubě fauloval Dončiče, což sudí posoudili jako nesportovní faul. Slovinská hvězda proměnila všechny tři trestné hody a Real ještě zůstal na míči. Fenerbahce už dokázalo jen snížit, přestože mělo v závěru hned tři pokusy na vyrovnání.

Evropská liga basketbalistů - 15. kolo:

Fenerbahce Istanbul - Real Madrid 77:79 (za domácí Veselý 7 bodů a 5 doskoků)

Žalgiris Kaunas - Olympiakos Pireus 74:68

Maccabi Tel Aviv - Unicaja Málaga 78:89

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články