Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Veselý s Schilbem řádili v derby, Fenerbahce porazilo Galatasaray

Istanbul ‒ Velký souboj českých reprezentantů v basketbalové Eurolize vyzněl vítězně pro Jana Veselého. Jeho Fenerbahce po obratu v poslední čtvrtině porazilo v istanbulském derby Galatasaray 85:80. A Veselý i Blake Schilb na straně poražených byli nejlepšími hráči svých týmů.

Basketbalisté Fenerbahce
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Schilb táhl Galatasaray s 21 body, sedmi asistencemi, dvěma doskoky a dvěma zisky, Veselý však skvělým výkonem v druhé půli dotlačil Fenerbahce k obratu. Přispěl k tomu 20 body, sedmi doskoky, asistencí, dvěma zisky, blokem a devíti získanými fauly. S indexem užitečnosti 30 bodů šlo o jeho druhé nejlepší utkání v euroligové kariéře.

Galatasaray předvedlo první poločas z říše snů. Za prvních 15 minut nastřílelo 45 bodů s úspěšností střelby 80 procent. Dokonale rozebíralo obranu Fenerbahce a výrazně k tomu pomáhal Schilb, který skvěle dirigoval hru svého týmu při vytváření náskoku až o 14 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Istanbulské derby v Eurolize vyhrálo Fenerbahce, zářil Veselý

V poločase však dokázal domácí tým namotivovat trenér Željko Obradovič a v druhé půli nastal obrat. A to hlavně díky Veselému. Ten se chytil efektní smečí po nahození od spoluhráče, která byla zvolena akcí zápasu. Rázem kraloval pod oběma koši, skvěle bránil, blokoval, v útoku sbíral odražené míče a vracel je do koše.

Galatasarayi najednou nefungovalo téměř nic, pouze Schilb držel naději. Dvě a půl minuty před koncem se už ale Fenerbahce dostalo do vedení. Klíčová pak byla trojka Bobbyho Dixona 43 vteřin před koncem na 82:80. Vzápětí Veselý dobrou obranou donutil soupeře k prorážení, navíc přidal zisk míče a domácí už výhru nepustili.

Pro Fenerbahce to bylo třinácté vítězství v sezoně a drží se v nejlepší pětici soutěže. Naopak Galatasaray přišlo o šanci na první venkovní výhru v sezoně a s šesti výhrami zůstává poslední.

Výsledky 20. kola Euroligy basketbalistů:

Fenerbahce Istanbul - Galatasaray Istanbul 85:80 (Veselý 20 bodů, 7 doskoků, 1 asistence - Schilb 21 bodů, 2 doskoky, 7 asistencí), Crvena Zvezda Bělehrad - Panathinaikos Atény 72:66, Maccabi Tel Aviv - Unics Kazaň 60:52.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články