Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Veselý přispěl pěti body k vysoké výhře nad New Jersey

New York - Basketbalisté Washingtonu díky týmovému výkonu zvítězili v NBA 108:89 v hale New Jersey. Pomohl i Jan Veselý, který odehrál 18 minut a stihl nasbírat pět bodů, dva doskoky a jednu asistenci. Washington využil nedisciplinovanosti soupeře a připsal si jednu z nejvyšších výher v sezoně. New Jersey přišlo v třetí čtvrtině o trenéra i o svou největší hvězdu. Kouč Avery Johnson a po něm i rozehrávač Deron Williams se totiž nechali vyloučit za komentáře k rozhodčím. A bez dvou klíčových postav neměli Nets šanci na úspěch.

New Jersey - Washington
zdroj: ČTK/AP

V základní sestavě Wizards se poprvé objevila brazilská akvizice Nené. Podkošové posile vyšla premiéra na výbornou, Nené si připsal 22 bodů a deset doskoků. O bod víc dal Jordan Crawford, nejlepším střelcem domácích byl i přes vyloučení Williams se 17 body. "Předvedli jsme nejtýmovější výkon v této sezoně. Opravdu každý se na tom vítězství nějak podílel. Každý, kdo za nás dnes nastoupil, působil pozitivně," pochvaloval si trenér Washingtonu Randy Wittman.

Obhájci titulu z Dallasu potřetí v ročníku nestačili na Los Angeles Lakers, doma jim podlehli 93:109. Kobe Bryant dal za hosty 30 bodů, Pau Gasol trefil třináct z šestnácti pokusů a zápas zakončil s 27 body a devíti doskoky. Nejlepším výkonem od svého přestupu do týmu Lakers se prezentoval rozehrávač Ramon Sessions, který minul jedinou střelu a dostal se na 17 bodů a devět asistencí. Dallasu nestačilo 26 bodů a deset doskoků Dirka Nowitzkého ani 23 bodů Jasona Terryho.

New York Knicks zvítězili popáté v řadě, nad Philadelphií vyhráli 82:79. Knicks vedl Amaré Stoudemire s 21 body, Jeremy Lin se tři čtvrtiny trápil, ale v poslední části nastřílel 16 ze svých osmnácti bodů. Domácí hráči v závěru řádně naštvali svého trenéra, když v posledních pěti vteřinách nechali vypršet čas, místo aby soupeře takticky faulovali.

Denver porazil Detroit 116:115, čímž domácí hráči zastínili životní večer Bena Gordona. Ten nastřílel 45 bodů včetně devíti trojek, přičemž z trojkové vzdálenosti ani jednou neminul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články