Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Veselý přispěl k těsné výhře Denveru nad Golden State

New York - Basketbalisté San Antonia vyhráli v Dallasu 109:100 a jedno vítězství je dělí od jistého prvenství v základní části NBA. Český reprezentant Jan Veselý se šesti body podílel na těsné výhře Denveru nad Golden State 100:99.

Golden State - Denver
zdroj: ČTK/AP

Domácí Dallas sice v poločase vedl o dva body, ale San Antonio ovládlo třetí čtvrtinu 34:21 a vedení už si pohlídalo. Spurs jsou teprve třináctým týmem v historii, který v jedné sezoně zvítězil třicetkrát na hřištích soupeřů. Zraněného Tonyho Parkera skvěle zastupuju australský rozehrávač Patty Mills, který nastoupil teprve podruhé v sezoně v základní sestavě, dal šest trojek a zaznamenal 26 bodů.

Veterán Tim Duncan přidal 20 bodů a 15 doskoků. Spurs přestříleli soupeře na trojky 16:5. Dallas podlehl San Antoniu v základní části podeváté za sebou a zůstal v Západní konferenci na osmém místě. Devátý Memphis má o výhru méně, ale dva zápasy k dobru. Mavericks už odehrají jen dvě utkání - v sobotu proti sedmému Phoenixu a ve středu právě v Memphisu. (VIDEO)

Jistý postup do play-off zatím nemá ani šesté Golden State. Warriors na svém hřišti zaváhali proti Denveru a mají stejně jako Dallas 48 výher, ale o dvě porážky méně. Domácí 5,8 sekundy před koncem poslal do vedení 99:98 Stephen Curry, autor 24 bodů. Vítězství Denveru ale zařídil Kenneth Faried košem půl sekundy před sirénou. Faried se prosadil z těžké pozice přes bránícího Draymonda Greena. Hvězdou večera byl ruský pivot Timofej Mozgov, jenž nasbíral 23 bodů a 29 doskoků, kterými stanovil rekord této sezony.

Nuggets v utkání smazali dvacetibodové manko a přehráli Warriors 63:38 na doskoky, z toho 25:6 na ty ofenzivní. "Miluju doskakování. Dnes to byl super večer, některé míče mi prostě skočily do ruky," rozplýval se Mozgov. Veselý se za 13 minut na hřišti stihl vyfaulovat. Přesto byl v bilanci plus/minus nejlepší z celého týmu s +12. Český reprezentant proměnil oba střelecké pokusy z pole i obě šestky. K šesti bodům přidal tři doskoky, jeden blok a jeden získaný míč. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Dallas - San Antonio 100:109, Golden State - Denver 99:100 (za hosty Veselý 6 bodů a 3 doskoky).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články