Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Veselý před rekordní návštěvou pomohl k výhře Partizanu

Bělehrad - V Evropské lize basketbalistů padl divácký rekord. Na utkání dvou velkých rivalů Partizanu Bělehrad s Panathinaikosem Atény dorazilo 22 567 fanoušků. Víc lidí ještě nikdy zápas dvou basketbalových klubů v Evropě pod střechou nenavštívilo. V bouřlivé atmosféře se neztratil ani český mladík Jan Veselý, kterýpřispěl k vítězství Partizanu 63:56 devíti body. Osmnáctiletý talentodehrál půl hodiny a byl nejvytíženějším hráčem bělehradského týmu.

Zápas Partizan Bělehrad - Panionios Atény
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Partizan hraje běžně svá utkání v hale Pionir pro sedm tisíc diváků, ale souboj lídrů skupiny G a už jistých čtvrtfinalistů v předposledním kole osmifinálové části hostila mimořádně Bělehradská Arena. "Věděli jsme, že vyprodat dvacet tisíc míst nebude snadné, to je těžký úkol i pro popové hvězdy. Ale věřili jsme našim fanouškům," uvedl kouč domácích Duško Vujoševič před zápasem.

Návštěva v srbské metropoli výrazně překonala předchozí evropský rekord, který podle webu Evropské ligy drželo utkání německé ligy mezi Telekomem Bonn a Albou Berlín v kolínské Areně, kam v dubnu 2000 zavítalo 18 518 lidí. V Eurolize bylo nejvíc diváků (18 500) na čtvrtfinále Panathinaikos -Tau Ceramica v dubnu 2006. Absolutní rekord na basketbalovém utkání drží souboj AEK Atény - Slavia VŠ Praha v Poháru vítězů pohárů, který v dubnu 1968 sledovalo na aténském stadionu 80 000 fanoušků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články