Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Veselý pomohl 12 body Fenerbahce vyhrát euroligové derby s Anadolu Efes

Dva dny po vítězství v prestižním souboji s Panathinaikosem Atény zvládli basketbalisté Fenerbahce Istanbul v Evropské lize také derby. Na výhře 89:84 nad městským rivalem Anadolu Efes se podílel 12 body Jan Veselý, který během 25 odehraných minut přidal pět doskoků a tři asistence.

Jan Veselý
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Po čtvrté výhře za sebou se Fenerbahce posunulo v tabulce na druhé místo za CSKA Moskva, který má stejně bodů, ale zápas k dobru.

V euroligovém duelu s druhým istanbulským účastníkem Evropské ligy uspěli obhájci titulu v této sezoně i podruhé. Na konci října Fenerbahce porazilo Anadolu Efes 81:70.

Odvetu Veselého tým rozhodl povedenou druhou čtvrtinou, kterou ovládl v poměru 22:11. Nejlepším hráčem vítězů byl Brad Wanamaker, který zaznamenal 18 bodů a osm asistencí.

Domácím nepomohl ani skvělý střelecký výkon nové posily Toneyho Douglase. Jednatřicetiletý hráč, který prošel sedmi kluby NBA, stihl za necelých 24 minut nastřílet 29 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý pomohl 12 body porazit rivaly Anadolu Efes

Evropská liga basketbalistů - 19. kolo:

Anadolu Efes Istanbul - Fenerbahce Istanbul 84:89 (za hosty Veselý 12 bodů, 5 doskoků, 3 asistence), Panathinaikos Atény - CSKA Moskva 70:75, Baskonia Vitoria - Milán 82:83, Unicaja Málaga - Real Madrid 80:75.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články