Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Veselý odehrál skvělé utkání, ale vítězství v derby neslavil

Výtečných 24 bodů Jana Veselého k výhře nevedlo. Basketbalisté Fenerbahce Istanbul ve čtvrtém kole Evropské ligy v městském derby prohráli s Anadolu Efes 83:89.

Slavící Jan Veselý z Fenerbahce
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Veselý podal skvělý výkon a stal se nejúspěšnějším hráčem zápasu. K výhře Fenerbahce to však nepomohlo. Veselý odehrál přes 32 minut a byl druhým nejvytíženějším mužem utkání. Proměnil 10 z 12 pokusů za dva body a čtyři z pěti trestných hodů. Navíc přidal osm doskoků a sedm asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý předvedl jeden z nejlepších výkonů v Eurolize

Z hlediska užitečnosti to byl jeho vyrovnaný nejpovedenější zápas v Evropské lize. Na číslo 36 se dostal také v únoru proti Bambergu.

Městský rival Anadolu Efes dlouho nemohl najít recept na výborně hrající Fenerbahce. Zlom přišel ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli hosté 28:13. "V prvním poločase nás fyzicky zničili. Hráli agresivně, neclonili jsme dobře, nedoskakovali a oni hráli jednoduše. Od prvního okamžiku ve druhé půlce jsme začali hrát agresivněji v obraně a nedovolili jsme jim tak snadnou hru v útoku," popsal kouč Anadolu Ergin Ataman.

Obrat ve druhé části dokumentují i čísla největších hvězd vítězů: Adriena Moermana a Rodrigueho Beauboise. Zatímco prvně jmenovaný v úvodních dvou čtvrtinách zaznamenal jen dva doskoky a neuspěl ani v jednom ze čtyř střeleckých pokusů, v druhém poločase skóroval 15 body a přidal 8 doskoků. Beaubois se také rozjížděl pomalu. Dvakrát fauloval, ale pak přidal 17 bodů.

Evropská liga basketbalistů - 4. kolo:

Anadolu Efes Istanbul - Fenerbahce Istanbul 89:83 (za hosty Veselý 24 bodů, 8 doskoků, 7 asistencí),

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články