Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Veselý dotáhl basketbalisty Fenerbahce k výhře nad Krasnodarem

Moskva/Istanbul - Basketbalový reprezentant Jan Veselý znovu zazářil v Evropské lize, když ve 3. kole osmifinále dotáhl Fenerbahce Istanbul k důležité výhře 85:79 nad Krasnodarem. Jako nejlepší hráč tureckého týmu zaznamenal 17 bodů, sedm doskoků a tři asistence. Fenerbahce zůstává jako jediné ve skupině E neporažené.

Ilustrační foto

Fenerbahce přitom bylo většinu utkání horším týmem a muselo dohánět až desetibodové manko. Ještě do poslední části šel Krasnodar s náskokem devíti bodů, ale pak přišel velký nápor domácích, který táhl právě Veselý spolu s Bogdanem Bogdanovičem a Luigim Datomem.

Český pivot dal v poslední části 10 bodů a byl to on, kdo pět minut před koncem pěti body v řadě otočil skóre zápasu. Velmi důležitý byl i koš 43 vteřin před koncem, který zařídil domácím čtyřbodové vedení. Jen Bogdanovič dal v dresu Fenerbahce ještě o bod více.

Naopak basketbalistům Barcelony nevyšel zápas na hřišti CSKA Moskva, kde podlehli 82:93. Nedařilo se ani Tomáši Satoranskému, který se v útoku prosadil jen dvěma asistencemi.

Satoranský alespoň pomohl týmu v defenzivě, když dobře bránil hvězdu Miloše Teodosiče. CSKA postrádal druhého klíčového rozehrávače Nanda De Cola, přesto domácí zářili v útoku. A to zejména díky přesné střelbě za tři body, proměnili devět z úvodních 11 pokusů a celkem za zápas dali 16 trojek.

Když pak byl na konci třetí čtvrtiny vyloučen po druhé technické chybě nejlepší střelec Barcelony Juan Carlos Navarro, autor 16 bodů, bylo o výhře CSKA rozhodnuto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články