Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Veselý dostal cenu za nejlepší moment euroligové sezony, MVP byl vyhlášen Dončič

Jan Veselý si v neděli zahraje o titul v Eurolize, vidět však byl i na sobotním slavnostním ceremoniálu. Český reprezentant, který patřil ke kandidátům na nejužitečnějšího hráče sezony a byl zvolen do nejlepší pětky Euroligy, si nakonec na pódium došel pro cenu za nejlepší moment sezony. Nejužitečnějším hráčem (MVP) byl zvolen Luka Dončič z Realu Madrid.

Veselý byl oceněn za akci z utkání základní části proti Žalgirisu Kaunas, kdy podletěl koš a ze vzduchu zasmečoval zády ke koši. "Byla to hodně špatná přihrávka od Nicoló Melliho, ale nějak se mi povedlo dostat míč do koše," usmíval se Veselý při přebírání ceny, o které rozhodují fanoušci.

Hlavní hvězdou večera byl devatenáctiletý Dončič, který nejprve dostal cenu pro nejlepšího mladého hráče a následně byl zvolen MVP soutěže, což podpořily i statistiky, neboť měl nejvyšší index užitečnosti v soutěži. V průměru sbíral 16 bodů, pět doskoků a 4,3 asistence na utkání.

"Všechny básničky o Dončičově talentu jsou namístě. Někteří lidé říkají, že se takový talent rodí jednou za 50 let, a myslím, že je to pravda," řekl Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články