Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Veselý by se mohl vrátit do NBA. Stojí o něj Dallas i Brooklyn

New York - Návrat Jana Veselého do NBA? Možná se to stane skutečností. O hráče Fenerbahce Istanbul, který získal euroligový titul, mají údajně zájem hned tři kluby elitní soutěže - Brooklyn Nets, Philadelphia 76ers a Dallas Mavericks.

Jan Veselý z Fenerbahce získává míč v utkání s Olympiakosem Pireus
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Veselý byl do NBA draftován jako šestka v roce 2011 Washingtonem, kde strávil dvě sezony. Ve třetí byl vyměněn do Denveru, ale v létě 2014 se rozhodl pro návrat do Evropy, kde se upsal Fenerbahce Istanbul.

S tureckým celkem postoupil do Final Four Euroligy a letos prestižní soutěž vyhrál. "Hrozně mu to přeju. Lidi v Česku by to měli víc docenit, protože to je ohromný úspěch pro český basketbal a jsem na Honzu ohromně pyšný, že se mu to podařilo," prohlásil basketbalista Tomáš Satoranský.

Loni byl Veselý v ideální pětce Euroligy. Ve Fenerbahce má stále platnou smlouvu, která z něj dělá jednoho z nejlépe placených hráčů v Evropě. Veselého kontrakt obsahuje zmínku o částce, za kterou ho klub do NBA uvolní. Pokud by se Veselý rozhodl, že to v zámoří ještě zkusí, mohli by tak v NBA působit dva Češi. Satoranský už obléká dres Washingtonu.

Zřejmě největší šanci na výraznou roli by měl Veselý v Brooklynu, který v uplynulé sezoně skončil poslední a přebudovává kádr. V Dallasu by mohl sedmadvacetiletý hráč alternovat za očekávanou zahajovací podkošovou dvojicí Nerlens Noel, Dirk Nowitzki.

Zato Philadelphia buduje mladý tým a na podkošové pozice má talentované hráče Daria Šariče, Bena Simmonse, Jahlila Okafora a Joela Embiida. Především poslední tři jmenovaní ale mají časté zdravotní potíže, a tak se vedení chce pojistit a přivést hráče schopného je zastoupit.

Podívejte se na nedávný životní úspěch Jana Veselého:

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalista Veselý získal s Fenerbahce titul v Eurolize
Zdroj
ČT sport, ČTK, Basketball Insiders

Hlavní zprávy

Nejčtenější články