Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veselý během výluky NBA v Evropě hrát nebude

Bělehrad - Český basketbalista Jan Veselý nebude hrát během výluky NBA na evropských palubovkách. Bude trénovat ve Washingtonu, aby byl připraven na svou první sezonu v zámořské soutěži, až skončí stávka. Možný návrat do Partizanu Bělehrad vyvrátil na oficiálních stránkách srbského celku.

Jan Veselý
zdroj: in-the-game.org

"I když je výluka, nic to nezměnilo na mých plánech. Po potřebném odpočinku jsem začal individuálně trénovat podle programu, který jsem dostal od Washingtonu. V polovině září se pak přesunu do Ameriky, kde budu pokračovat v tréninku, abych byl připraven na konec výluky," uvedl Veselý na webu Partizanu.

Nepřeje si, aby si fanoušci srbského mistra, v jehož dresu strávil tři roky, mysleli, že se nechce do Partizanu vrátit. "Nerad bych, aby si někdo myslel, že mám problém hrát za Partizan. Tento klub vždy zůstane v mém srdci a vždy se tam budu cítit jako doma. Teď ale stojím na prahu dosažení svého snu hrát v NBA a chci udělat vše pro to, abych byl připraven," vysvětlil důvod své volby.

Za srbskou klubovou jedničku odehrál Veselý tři sezony, v Eurolize s ní před rokem postoupil až do Final Four a získal tři tituly v Jadranské lize a stejný počet triumfů v srbské nejvyšší soutěži. Jednadvacetiletého rodáka z Ostravy v červnu do NBA draftovali Washington Wizards jako šestého v pořadí. Veselý se tak stal po Jiřím Zídkovi a Jiřím Welschovi třetím Čechem, kterému se podařilo proniknout do nejslavnější basketbalové ligy světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články